jesmo li sigurni? / Akcija 'duge cijevi na Srednjacima': Uhićen dvojac iz BiH, pronašli im drogu i streljivo. 'Bit će još istraga'

Image
Foto: MUP/ Jurica Galoic/PIXSELL

Božinović kaže da ne treba imati iluzija da se pripadnici kriminalnih skupina iz drugih država ne kreću po Hrvatskoj

14.9.2022.
15:54
MUP/ Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Policija je objavila detalje akcije na zagrebačkim Srednjacima u utorak kada su građane uznemirili prizori policijski snaga naoružanih dugim cijevima. Privedena su dvojica državljana Bosne i Hercegovine starosti 38 i 32 godine i to zbog - droge.

Policija sumnja da su radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine marihuane, kokaina i heroina koje su potom skrivali, vagali i prepakiravali. Nakon pretrage stana i garaže na Srednjacima koje su koristili, pronađeno je ukupno 229,9 grama marihuane, 56,1 grama kokaina, 39,8 grama heroina, 699 grama punila te pet vaga za precizno mjerenje težine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno je pretragom pronađeno i 1910 komada streljiva različitog kalibra, pet spremnika za pištolje i jedna elektrodetonatorska kapisla zajedno s neutvrđenim elektroničkim sklopom, navodi PU zagrebačka. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Prema neslužbenim podacima BiH medija među uhićenima u jučerašnjoj akciji je Edin Balić, navodno jedan od najbližih suradnika Dina Muzaferovića Cezara kojeg portal Istraga naziva narkobosom. Navode i da su obojica u bijegu od ljeta prošle godine te da ih se sumnjiči da su u šumi uz granicu BiH i Hrvatske uzgajali marihuanu vrijednu nekoliko milijuna konvertibilnih maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji su u tom slučaju imali svjedoka pokajnika koji je ubijen u svibnju ove godine, a sumnja se da iza te likvidacije navodno stoje Balić i Muzaferović. Navodno su planirali i novo ubojstvo, prenose mediji.

Image
PRIPREMALI JOŠ JEDNU LIKVIDACIJU? /

BIH MEDIJI: Na zagrebačkim Srednjacima uhićen organizator ubojstva svjedoka-pokajnika iz slučaja 'Escobar'

Image
PRIPREMALI JOŠ JEDNU LIKVIDACIJU? /

BIH MEDIJI: Na zagrebačkim Srednjacima uhićen organizator ubojstva svjedoka-pokajnika iz slučaja 'Escobar'

"Već neko vrijeme ih pratimo"

Slučaj je komentirao nakon sjednice Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Čuli ste sinoć glavnog ravnatelja policije koji je rekao da je u posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj razbijeno oko 150 takvih zločinačkih udruženja. Spektar njihovih aktivnosti nije isti, ali je način policijskog rada takav da se vrlo pomno prate svi pokazatelji i indikatori koji ukazuju da se u Hrvatskoj, ali i drugim državama, takve skupine nalaze i nešto planiraju''.

Dodao je da za takav posao treba imati vrhunske profesionalce koji znaju što rade i u kojem trenutku pokreću akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja akcija u suradnji sa susjednim policijama nije bila ad hoc.

''Već izvjesno vrijeme se ti ljudi prate, kao i njihovi kontakti iz kojih će se otvarati nova istraživanja'', kazao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da ne treba imati iluzije da se pripadnici kriminalnih skupina iz drugih država ne kreću po Hrvatskoj.

''Mi ne možemo umanjivati broj naših akcija, dužni smo javnosti komunicirati ono što policija radi, a moje mišljenje i stav kao ministra zaduženog za taj resor je da takve akcije pokazuju kako građani mogu biti sigurni'', istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo