MISIJA TRAJALA CIJELU NOĆ / Akcija spašavanja u ekstremnim uvjetima: HGSS spasio ozlijeđenog planinara na Mosoru

Image

Spašavatelji su do njega došli sinoć, ali zbog teškog terena nisu se odlučili na spuštanje po mraku nego su tri člana HGSS-a s njim provela cijelu noć

15.1.2017.
9:33
VOYO logo

SPLIT - Dvojica muškaraca, koji su u subotu planinarili po snježnom Mosoru i jedan se ozlijedio, te spasioci koji su s njima probdjeli noć, spašeni su jutros u osam sati helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), dozaje se u HGSS-u.

Dvojica muškaraca su na Mosor, koji je bio pod snijegom, krenuli u subotu ujutro, a prilikom povratka jedan je pao i uganuo nogu. Pozvali su u pomoć spasitelje, koji su ih pronašli na vrhu Ljubljan odakle nije bilo moguće spuštanje bez pomoći iz zraka. Zbog uganuća ozlijeđeni muškarac je zadržan u KBC-u Split na liječničkoj obradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U akciji je sudjelovalo ukupno 25 spasitelja i liječnik. Teren na kojem su bili muškarci izuzetno je zahtjevan, a zbog vremenskih prilika postojala je opasnost da se tijekom spuštanja s planine još netko ozbiljno ozlijedi. Zato su troje naših spasitelja i liječnik ostali sa dvojicom muškaraca grijući ih upaljenom vatrom u improviziranom skloništu", izjavio je za Hinu pročelnik HGSS- a Vinko Prizmić.

Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u osam sati na splitski heliodrom dovezao dvojicu muškaraca, te tri spasitelja i liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prizmić je građanima poručio kako je snijeg radost, ali je u planini velika opasnost jer i mala ozljeda može dovesti do ozbiljne ugroze života, pa zato treba biti krajnje oprezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo