Grad Kutina protiv A. Cvrtile / Akteri joj iz istražnog zatvora, tvrdi, ukidaju radno mjesto, prijavljuju za klevetu. Iz Kutine je optužuju za foteljaštvo

Image
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

Iz Kutine kažu da bi je 'ionako smijenili'. Zašto su to učinili tek nakon prijave gradonačelnika? Je li njen grijeh to što je 'zapošljavala one koje oni ne poznaju'?

10.1.2022.
13:00
Nikola Čutuk/Pixsell
VOYO logo

Najnovije priopćenje iz EKO Moslavine d.o.o. potpisuje novi direktor ove kutinske gradske tvrtke Danijel Husnjak, a u njemu se zviždačicu Adrijanu Cvrtilu, bivšu direktoricu tvrtke, optužuje da "nije zviždačica, nego direktorica koja brani svoju fotelju".

Na stranu notorna činjenica što su upravo zbog Cvrtile u akciji USKOK-a uhićeni gradonačelnik Zlatko Babić, a uz njega još i bivši predsjednik Gradskog vijeća, te dva gradska vijećnika. Čak i bez toga argumentacija najnovijeg priopćenja o Cvrtili kao o "bivšoj direktorici koja brani fotelju" u sebi sadrži najmanje jednu rupetinu.
Idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz EKO Moslavine objašnjavaju da priopćenje javnosti šalju "nastavno na upit pučke pravobraniteljice Tene Šimonović Einwalter".

"Dana 06.07.2021. godine, na Gradskom Vijeću Grada Kutine, nije prihvaćeno Izvješće o poslovanju Eko Moslavine d.o.o. te Tehničko Izvješće za 2020. godinu, a koje je predstavljala i obrazlagala Adrijana Cvrtila kao Direktorica Eko Moslavine d.o.o., odnosno odgovorna osoba koja je vodila poslovanje Društva u navedenim godinama", navodi se u priopćenju tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'revanšizam i osveta' /

Zviždačica koja je u zatvor poslala gradonačelnika Kutine: 'Novi direktor Eko Moslavine ukida moje radno mjesto'

Image
'revanšizam i osveta' /

Zviždačica koja je u zatvor poslala gradonačelnika Kutine: 'Novi direktor Eko Moslavine ukida moje radno mjesto'

Sadašnji direktor iz toga zaključuje da već to pokazuje da Cvrtila nije radila u interesu tvrtke, pa čak da neprihvaćanje izvještaja ukazuje na "moguće zlouporabe".

"Na navedenom Gradskom Vijeću Grada Kutine, jasno je utvrđeno nezadovoljstvo poslovanjem odnosno radom Adrijane Cvrtile, kao Direktorice Eko Moslavine d.o.o., što znači i gubitak povjerenja u njen daljnji rad, te je stoga i najavljen njen opoziv, kao logična posljedica. Nezadovoljstvo je izraženo jednoglasno, potvrdila ga je i vlast i oporba, sve stranke i neovisni zastupnici", zaključuje direktor Husnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvrtila je objavila snimke razgovora iz kojih se otkriva da se za glasove u gradskom vijeću zauzvrat dogovaralo zapošljavanje u javnim tvrtkama. Predsjednik gradskog vijeća dao je ostavku, a Babić napustio HDZ, ne i funkciju, objavio je RTL na dan smjene Cvrtile.

Podsjetili smo još i to da se na snimci čulo da se Cvrtili govori: "Sva radna mjesta u cijelom gradu gdje se tko prima, ti sve informacije imaš. K'o da ne znam, sve informacije dolaze gradonačelniku da si on prebere ak' ima ljude da ih ugura."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su snimke izašle u javnost u rujnu, odmah se raspisuje novi natječaj za mjesto direktora EKO Moslavine, na koji se javila i aktualna direktorica. Na razgovoru za posao dočekali su je oni protiv kojih je progovorila, gradonačelnik u prvom redu.

Istini za volju, načelnik općine Velika Ludina Dražen Pavlović (HDZ) bio je taj koji je na dan smjene Cvrtile konstatirao teze iz sadašnjeg priopćenja novog direktora EKO Moslavine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je pokrenula ovu stvar kad je saznala u šestom mjesecu da smo mi odlučili nju mijenjati. Iz raznoraznih drugih razloga."

E, ali na pitanje koji su to bili razlozi, Pavlović nije spominjao izvješća nego: "Pa razlozi su u tome što, ovoga, je donosila čudne stvari, zapošljavala ljude o kojima mi pojma nemamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čudne stvari", točnije "zapošljavala je ljude o kojima mi pojma nemamo", bio je detalj koji je RTL tog dana toliko dojmio da smo ga smjestili u sam naslov članka.

U svjetlu takve konstatacije ispada da je uz to moguće da novi direktor EKO Moslavine govori istinu kad kaže/piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, razlozi za opoziv Adrijane Cvrtile, nastali su prije no što je ona podnijela prijave, a ne obrnuto, pa bi ona u svakom slučaju bila opozvana s funkcije direktora, i da nije (naknadno) podnijela prijave."

Jedno drugo ne isključuje čak i sve da u kombinaciju unesemo i ono što je izjavio Pavlović početkom srpnja ("zapošljavala je ljude o kojima mi pojma nemamo") i ono što je Cvrtila izvorno za 24sata kazala da je "morala zapošljavati članove HSLS-a i HDZ-a pod prisilom gradonačelnika", izrijekom "kako ih je uhljebljivala pod prisilom"…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su još i snimke, također objavljene u 24sata, pa zatim činjenica da je samo tri dana poslije objave da su bili umiješani i HSLS-ovci, predsjednik HSLS-a Darko Hrebak raspustio i kutinski gradski ogranak i onaj županijski, rekavši da je "ostao šokiran snimkama", a konačno tu je i činjenica da su USKOK-ovi osumnjičenici, "gradonačelnik i trojica", još uvijek tamo "gdje bi voljeli da nisu".

Gradonačelnik je, međutim, tako radno revan i sposoban čovjek da je, čak i nakon što mu je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu u prosincu odredio istražni zatvor "zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela", ustrajao na Cvrtili, odnosno, kako se požalila prije nekoliko dana, odande je ukinuo njeno radno mjesto na koje je postavljena nakon smjene s mjesta direktorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana prije Nove godine požalila se i na to što je gradonačelnik iz istražnog zatvora protiv nje podnio čak šest kaznenih prijava zbog klevete, a bivši predsjednik Gradskog vijeća još tri po istoj osnovi.

Na kraju će po svim otvorenim pitanjima biti relevantno samo ono što odluči nadležni sud. No, zasad je činjenica da USKOK ide po logičkoj liniji koju je iznijela Cvrtila, a da je Županijski sud u Zagrebu udovoljio zahtjevu USKOK-a koji nastavlja istragu prema dvojici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo