Prijave u Istri / Argentinska doga izgrizla američkog staforda, pas ugrizao poštara... Policija upozorava: Pripazite na svoje pse!

Image

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom

28.10.2020.
11:18
VOYO logo

Pulska je policija je u utorak oko 13,50 sati na Puljskoj cesti u Puli prekršajno sankcionirala 51-godišnjeg muškarca zbog držanja psa bez nadzora. Naime, 51-godišnjak je držao psa mješanca bez nadzora, te je u dvorištu ugrizao za nogu 49-godišnjeg djelatnika pošte. Muškarac je lakše ozlijeđen, a policija je zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vlasniku psa izdala prekršajni nalog.

Također, u utorak oko 17 sati u Čepljanima na području Umaga, pas argentinska doga kojeg je 29-godišnjak držao bez nadzora istrčao je iz dvorišta kuće te ugrizao psa američkog staforda u vlasništvu 50-godišnjaka, a potom psa mješanca u vlasništvu 54-godišnjaka. Vlasniku argentinske doge izdan je prekršajni nalog, a policija je o događaju obavijestila nadležnu veterinarsku inspekciju, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici pasa zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, prilikom šetnje koriste povodac za životinje i brnjicu ukoliko se radi o opasnim psima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo