Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Prijave u Istri

Argentinska doga izgrizla američkog staforda, pas ugrizao poštara... Policija upozorava: Pripazite na svoje pse!

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom

Image
Vijesti.hr/ 28.10.2020. u 11:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pulska je policija je u utorak oko 13,50 sati na Puljskoj cesti u Puli prekršajno sankcionirala 51-godišnjeg muškarca zbog držanja psa bez nadzora. Naime, 51-godišnjak je držao psa mješanca bez nadzora, te je u dvorištu ugrizao za nogu 49-godišnjeg djelatnika pošte. Muškarac je lakše ozlijeđen, a policija je zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vlasniku psa izdala prekršajni nalog.

Također, u utorak oko 17 sati u Čepljanima na području Umaga, pas argentinska doga kojeg je 29-godišnjak držao bez nadzora istrčao je iz dvorišta kuće te ugrizao psa američkog staforda u vlasništvu 50-godišnjaka, a potom psa mješanca u vlasništvu 54-godišnjaka. Vlasniku argentinske doge izdan je prekršajni nalog, a policija je o događaju obavijestila nadležnu veterinarsku inspekciju, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici pasa zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, prilikom šetnje koriste povodac za životinje i brnjicu ukoliko se radi o opasnim psima. 

Vijesti.hr/ 28.10.2020. u 11:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
poginuo na mjestu

Grozna nesreća u Ogulinu: Izašao je iz kafića, zateturao i pao pod jureći kamion

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba