SVE ZADRŽALA ZA SEBE / Astronomska zarada nepoznate tvrtke Škugorove majke: Uložila 20 tisuća, a ostvarila dobit od 9,5 milijuna kuna

Image
Foto: Screenshot Youtube Volim Šibenik/Šibenik News/Slavko Midzor/PIXSELL

Rada Škugor je pred sam kraj 2020. godine osnovala još jednu tvrtku koja je bila registrirana za svašta, pa tako i za trgovinu plinom

31.8.2022.
11:50
Screenshot Youtube Volim Šibenik/Šibenik News/Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Rada Škugor, majka uhićenog direktora INA-e Damira Škugora i supruga "najbogatijeg" šibenskog umirovljenika Dane Škugora, vlasnica je tvrtke 3 D-COMPANY koja se, između ostalog, bavi i trgovanjem plinom.

Naime, njena tvrtka je od 1. siječnja registrirana za trgovanje plinom. No, unatoč takvoj registraciji za trgovinu plinom nije imala potrebnu dozvolu HERA-e, pa se u praksi tim poslom nije mogla ni baviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Jutarnji list, Rada Škugor je pred sam kraj 2020. godine osnovala još jednu tvrtku, Tri D Rada d.o.o., koja je također bila registrirana za sve i svašta, pa tako i za trgovinu plinom, opskrbu električnom energijom i slično. Ta tvrtka također nije imala dozvolu za poslove ali je prošle godine ostvarila zapanjujuće poslovne rezultate.

Image
OBITELJSKI POSAO /

Ima li kraja? Majka uhićenog Škugora 2021. registrirala tvrtku za prodaju plina

Image
OBITELJSKI POSAO /

Ima li kraja? Majka uhićenog Škugora 2021. registrirala tvrtku za prodaju plina

Tri D Rada lani je ostvarila prihode od 23,74 milijuna kuna, uz ukupne rashode od 12,2 milijuna kuna te je imala brutto dobit od 11,54 milijuna kuna, odnosno oko 9,5 milijuna kuna čiste dobiti nakon oporezivanja. S obzirom da nije imala nikakve imovine osim osnivačkog uloga od 20.000 kuna, dakle ni prodajne prostore, niti zaposlenike, čini se da je tvrtka zapravo lani kupila određene tekstilne proizvode za 12 milijuna kuna i nekome ih prodala po praktično dvostrukoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz javno dostupnih poslovnih podataka nije moguće doznati s kim je Tri D Rada trgovala, kao ni konkretnije o kojoj bi se robi radilo.

U svakom slučaju član uprave Tri D Rada, a to je bila Rada Škugor, nakon obavljenog posla 4. studenog prošle godine gasi tvrtku, donijevši "odluku o prestanku društva po skraćenom postupku bez likvidacije", koji je potom proveo nadležni Trgovački sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaradu od 9,5 milijuna kuna Rada Škugor je kao jedina osnivačica tvrtke zadržala za sebe, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo