Drama u Vinkovcima / Atentat na učiteljicu? Plastičnim eksplozivom skoro ubio samohranu majku i njezinu kćerkicu!

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Kad je grunulo, čulo se i na drugom dijelu grada!

21.6.2019.
8:12
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo
Image

Eksplozija šokirala Vinkovčane! Raznesen balkon na zgradi, oštećena vozila, jedna osoba ozlijeđena

Image

Eksplozija šokirala Vinkovčane! Raznesen balkon na zgradi, oštećena vozila, jedna osoba ozlijeđena

"Eksplodiralo je pola sata nakon što je snaha pokupila veš s balkona. U to vrijeme dijete je spavalo u sobi u kojoj je i ona bila te ju je brzo pokupila i obje su bose istrčale van. Moja snaha i unuka su u šoku, ispričala je za Jutarnji list svekrva učiteljice na čiji je balkon postavljen eksploziv. 

"Izgubila sam prvo sina prije šest godina u prometnoj nesreći i onda se dogodi ovaj novi šok sa snahom i unučicom. Kad je grunulo, čulo se i na drugom dijelu grada gdje ja živim i mislila sam da je to bio udar groma", priča potreseno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Kada sam ih posjetila kod njihovih roditelja, znate što mi je unuka rekla? 'Bako, vidi kako mi je staklo izrezalo nogu'. Pokušala sam je uvjeriti da je to bio ubod komarca, na što me upozorila da nije komarac, već da je nešto gadno rasprsnulo staklo", ispričala je svekrva.

Snažna eksplozija

Zajedno s cijelom obitelji ne prestaje vrtjeti film i pita se zašto, zbog čega? Snaha joj, dodaje, nije primala nikakve prijetnje jer živi takvim životom da razloga za prijetnje nema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stan je totalno uništen i zahtijeva kompletnu obnovu. Nakon ovoga zatražit će policijsku zaštitu", zaključila je svekrva učiteljice.

Naime, policiji još nepoznat počinitelj u srijedu oko ponoći podmetnuo je zasad nepoznatu količinu i vrstu eksploziva na balkon prizemnog stana u Strossmayerovoj ulici u Vinkovcima. Od siline eksplozije stan je u velikoj mjeri uništen, a čitateljicu i njezinu kćer spasilo je to što su u trenutku eksplozije bile u stražnjem dijelu stana. Prava je sreća da u ovom događaju nitko nije smrtno stradao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo trčali niz stepenice nakon te silne buke koja se čula, a i prvotno smo mislili da je potres, vidjela sam susjedu Ružu kako se trese kao šiba na vjetru i drži u zagrljaju svoju kćerkicu. Bila je jako uplašena, a ubrzo smo doznali i da je njezin strah opravdano veći od našeg. U tom je stanu živio jedan mladi policajac sa suprugom i sinom i mislim da su se oni mijenjali za nekretninu, tj. da je on otišao u neku kuću u kojoj je do tad živjela Ruža, kojoj je nakon suprugove smrti u njoj bilo nepodnošljivo", otkrio je susjed učiteljice.

Na upit je li onda moguće da je počinitelj zamijenio bivše i sadašnje stanare, susjed ne vjeruje, ali i ne odbacuje tu mogućnost, podsjećajući kako "oni koji završe u zatvoru nakon izlaska iz njega uvijek potraže onoga tko ih je u zatvor i strpao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je susjed neposredno prije eksplozije vidio osobu u tamnoj odjeći s kapuljačom na glavi kako se mota oko balkona. Kratko se tamo zadržala, a onda otrčala u drugom smjeru. Ubrzo nakon toga je grunulo.

Za napadnutu ženu susjedi imaju samo riječi hvale. Eksplozija je bila toliko snažna da je izbila i armaturne žice iz betonske ploče, a na balkonu i oko njega uništeni su stol i stolice vrtne garniture. Na toj zgradi praktički nema stana koji nije pretrpio neku štetu, a slično je i s okolnim zgradama te vozilima koji su bili parkirani u blizini. Razbijeni stolarija, rolete i stakla na izlozima poslovnih prostora koji se nalaze i 80 metara od mjesta eksplozije, slika je koja nas je dočekala. Ljudi su sakupljali krhotine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nekoliko stanova, od snage koju je eksplozija proizvela, ljudima je padalo posuđe s polica, otvarala su se vrata hladnjaka i iz njih ispadale namirnice.

"To je sigurno bio neki plastični eksploziv, jer nigdje ne vidim gelere", zaključio je jedan Vinkovčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stradali susjed

Od posljedica eksplozije lakše je ozlijeđen jedan stariji gospodin. Riječ je o čovjeku koji živi u stanu pokraj onoga u kojem je podmetnut eksploziv. On je, naime, sjedio za kuhinjskim stolom i čitao novine, a od siline eksplozije ozlijedile su ga krhotine stakla.

"Nemojte me ništa pitati. Suprug je trenutno kod liječnika, ali najvažnije je da nije teško ozlijeđen. Svi smo traumatizirani i pod stresom", rekla nam je njegova supruga, koju smo nakratko prekinuli u čišćenju krhotina stakla u stanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga susjeda nam je, pak, rekla kako su joj se djeca požalila da im zuji u ušima i da malo slabije čuju, zbog čega ih je također odvela  k liječniku, piše Jutarnji list.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo