VJEROVALI ILI NE... / Autom namjerno udario muškarca s invaliditetom koji se kretao sa psom asistentom, teško je ozlijeđen

Image
Foto: Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

Policija moli: 'Zaustavite vozilo i propustite pješake ako su pješaci djeca, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom'

17.6.2022.
15:46
Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Kako javlja PU primorsko-goranska, završeno je kriminalističko istraživanje, a nakon toga i kazneno je prijavljen muškarac (40) koji je u srijedu, na pješačkom prijelazu namjerno pokušao automobilom pogaziti muškarca, osobu s invaliditetom koja se kretala uz pomoć psa asistenta.

Sve se, tvrde, dogodilo u Ičićima oko 22:10 sati gdje je na obilježenom pješačkom prijelazu Austrijanac (54) prelazio cestu, a spomenuti 40-godišnji vozač nije imao strpljenja pričekati da isti prijeđe kolnik već mu je počeo trubiti i približavati mu se vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od straha da ga ne ozlijedi, pješak je prema vozilu pružio ruku i s njom dotaknuo vozilo te udario po poklopcu motora kako bi ga zaustavio u prolasku. No, vozača to nije spriječilo u nastavku vožnje, već ga je naprotiv razljutilo pa je na 54-godišnjeg pješaka namjerno krenuo vozilom i udario ga", ističu iz policije pa zaključuju kako je pješak teško ozlijeđen, a medicinska pomoć pružena mu je u KBC Rijeka.

Image
Skoro dvostruko prekoračenje /

Dvojica Argentinaca i Španjolac jurili po A1 između 240 i čak 256 km/h, svaki svojim autom, policija ih kaznila

Image
Skoro dvostruko prekoračenje /

Dvojica Argentinaca i Španjolac jurili po A1 između 240 i čak 256 km/h, svaki svojim autom, policija ih kaznila

Kako ne bi dolazilo do ovakvih incidenata u prometu, policija moli vozače da budu smireni u vožnji, osobito u naseljenim i turističkim mjestima gdje su moguće gužve, kao i zastoji u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno i savjetuju da se pješačkom prijelazu približavaju sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožavaju pješake, odnosno tako da na vrijeme mogu zaustaviti svoje vozilo da bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

"Zaustavite vozilo i propustite pješake ako su pješaci djeca, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom, starije i iznemogle osobe, pješake obvezno propustite iako su tek stupili na kolnik, ne parkirajte svoje vozilo na nogostupu, na pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od pet metara od tog prijelaza", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo