neočekivano / Autor web stranice 'Hrvatske izdajice' stranac na privremenom boravku u RH. Udario po Plenkoviću, Milanoviću, Stožeru

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Policija dodaje da se 50-godišnji državljanin Italije s područja Primorsko-goranske županije

25.3.2022.
21:48
Shutterstock
VOYO logo

Virovitička policija prijavila je 50-godišnjeg talijanskog državljanina kojeg sumnjiči da je izradio web stranicu "Hrvatske izdajice" na čijem popisu se nalaze premijer Andrej Plenković, predsjednik RH Zoran Milanović i članovi stožera civilne zaštite s njihovim osobnim podacima.

Policijska uprava virovitičko-podravska priopćila je da je dovršila kriminalističko istraživanje koje je započeto u prosincu 2021., a kada se u javnosti pojavila stranica "Hrvatske izdajice" na kojoj je objavljen popis javnih osoba s njihovim osobnim podacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija dodaje da se 50-godišnji državljanin Italije s područja Primorsko-goranske županije, inače stranac na privremenom boravku u Hrvatskoj, sumnjiči za izradu web stranice i unošenje osobnih podataka osoba koje je prikupljao i obrađivao protivno zakonu.

Image
Netko se sprda /

Hakirana je stranica 'Hrvatski izdajnici', sada je na njoj potpuno drugačiji sadržaj

Tijekom kriminalističkog istraživanja, koje je provedeno u suradnji s policajcima PU primorsko-goranske, osumnjičenik je ispitan, a tijekom pretrage su mu oduzete elektroničke naprave, nadodala je PU virovitičko-podravska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranica "Hrvatske izdajice" je osmišljena za vrijeme pandemije koronavirusa kao baza podataka u koju posjetitelji unose imena i podatke osoba za koje smatraju da ih treba linčovati. "Popisivače" se pozivalo putem društvenih mreža da, osim imena i kontakta "izdajica" objave njihove adrese stanovanja te identitete članova uže obitelji.

Na popisu "izdajica" našli su se premijer Andrej Plenković, predsjednik RH Zoran Milanović, članovi Nacionalnog stožera Civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš, ravnateljica klinike "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak te ministar unutarnjih poslova te voditelj stožera Davor Božinović, a koje su autori stranice i posjetitelji optužili za uspostavljanje zdravstvene diktature i propagiranje straha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranicama su objavljeni podaci ministra rada Josipa Aladrovića, znanstvenika Ivana Đikića, pulmologa Saše Sriće te liječnika Dobrice Rončevića, za kojeg se tvrdilo da "želi cijepiti što više odraslih i djece".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo