novčano kažnjeni / Autotrolej miješao dvije vrste goriva, ali bez sankcija: Direktor 'za nagradu dobio' još bolju poziciju

U Autotroleju tvrde kako nedavna učestala zapaljenja gradskih autobusa s mućkanjem goriva nemaju nikakve veze

27.9.2018.
7:00
VOYO logo

Otkrivena je tajna riječkog gradskog autobusnog prijevoznika. Carinski inspektori su otkrili kako je komunalna tvrtka Autotrolej prije tri godine u rezervoarima svojih autobusa miješala čisti biodizel, na koji se ne plaća trošarina, s eurodizelom. Zato su kažnjeni s ogromnom novčanom kaznom, a za to nitko nije odgovarao. Štoviše, tadašnji direktor prešao je na novu, još bolju poziciju, a čovjek koji ga je zamijenio na čelu Autotroleja, ovih je dana, na pola mandata, podnio ostavku.

Pretakali su i natakali u autobuse ono što nisu smjeli. Htjeli su uštedjeti na trošarinama za 756 tisuća litara biodizela, pa zaradili kaznu carinske inspekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utvrđeno je da je došlo do miješanja dvije vrste goriva odnosno biodizela i dizela. Plaćen je određen iznos, odnosno 2,5 milijuna kuna, ali žalbeni postupak je u tijeku", izjavila je Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja. Čisti dizel nema trošarine, dok za eurodizel ona iznosi od 2 i 86 do 3 kune i 6 lipa. Njihovo miješanje kojim nastaje novi energent prekršaj je koji se sustavno suzbija i kažnjava u cijeloj Europskoj uniji. 

U nadzoru od rujna 2016. do prvog dijela iduće godine, inspektori su češljali koje je gorivo korišteno u 2015. godini. Direktor Autotroleja tada je bio Željko Smojver koji je u međuvremenu prešao na novo radno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Autotroleju tvrde kako nedavna učestala zapaljenja gradskih autobusa s mućkanjem goriva nemaju nikakve veze, ali kažu kako gradski autobusi sada kao pogonsko gorivo koriste isključivo dizel i stlačeni prirodni plin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo