RTL doznaje / Bačić, bivši ravnatelj HRT-a, ostaje u pritvoru još mjesec dana. Županijski sud nije imao milosti niti prema ostalima

Bačić će ostati u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela

30.7.2021.
12:11
VOYO logo

Bivši glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić ostaje u pritvoru još mjesec dana, doznaje RTL. USKOK je zatražio još dva mjeseca istražnog zatvora, no sudac Županijskog suda u Zagrebu je na ročištu koje se jučer održalo odredio jedan mjesec pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. 

Pritvor je produžen i akterima afere Advent, Denisu Mohenskom, bivšoj članici Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina Jeleni Čeklić, vozaču bivšeg gradonačelnika Milana BandićaZdravku Krajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzetniku Milanu Lončariću, koji je prema sumnjama USKOK-a Kazimiru Bačiću dao 50 tisuća eura da ih preda Milanu Bandiću za posredovanju u projektu Vrtovi svjetla, također je  produljen pritvor.

Andrea Šulentić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika Zagreba koja je jučer uhićena u velikoj akciji policije i USKOK-a i koju se sumnjičilo da je namještala natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, puštena je na slobodu prije par dana jer su ispitani svi svjedoci te više nema razloga da je se zadrži u istražnom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na saboru /

Bačić je razriješen s mjesta glavnog ravnatelja HRT-a zbog korupcijske afere

Image
na saboru /

Bačić je razriješen s mjesta glavnog ravnatelja HRT-a zbog korupcijske afere

Podsjetimo, svi navedeni uhićeni su u antikorupcijskoj akciji policije i USKOKA krajem lipnja u Zagrebu. 

Bačića USKOK sumnjiči da je trgovao utjecajem u zamjenu za stan u Radićevoj ulici u centru Zagreba, koji mu je kao mito dao također uhićeni poduzetnik Milan Lončarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog korupcijske afere Bačić je u Saboru 15. srpnja razriješen s mjesta  glavnog ravnatelja HRT-a, a Renato Kunić imenovan je novim v.d.glavnog ravnatelja.

Krajina, Čeklić i tzv. "kralj Adventa" Mohenski uhićeni su zbog dodjele kućica na zagrebačkom Adventu, dok je Šulentić uhićena zbog namještanja natječaja u Dječjoj bolnici Srebrnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo