nova presuda / Bacili bombu u dvorište zadarske policije: Grdović oslobođen, Glaviću dvije godine zatvora

Prva je bomba na Policijsku upravu zadarsku bačena 5. prosinca 2017., a druga 16. travnja 2018.

30.10.2019.
19:45
VOYO logo

Nino Grdović (57) nepravomoćno je oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza, a prvookrivljenom Siniši Glaviću (48) dokazano je da je počinio jedan bombaški napad pa je dobio dvije godine zatvora.

''Bacio je u unutarnje dvorište PU zadarske eksplozivnu napravu koja se sastojala od 200 grama TNT-a s detonatorom sa sporogorećim štapinom. Napravu je bacio neposredno ispod prozora ureda Odjela za droge pa samo pukom srećom nije  ozlijeđen policijski službenik", kazala je Mitra Meštrović, sutkinja Općinskog suda u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nino Grdović je na izricanje presude doveden iz istražnog zatvora koji mu je jučer određen zbog prijetnji šefu zadarske krim policije Bori Mršiću. 

Prva je bomba na Policijsku upravu zadarsku bačena 5. prosinca 2017., a onda opet 16. travnja 2018. s prozora zgrade preko puta policijskog dvorišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavić je osuđen i zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, dovođenja u opasnost života i imovine jer mu je kući u Nadinu pronađen i popriličan arsenal eksplozivnih tvari i streljiva.

''Improvizirana ručna bomba s upaljačem, ručna bomba M-91 bez upaljača, ručna bomba M-75 bez upaljača, ručna bomba BMM, 210 komada streljiva,  tromblonski nastavak i tri spremnika'', rekla je Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo nezadovoljno oslobađajućom presudom i visinom kazne optuženima žalit će se na presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo