PRESUDA OPĆINSKOG SUDA / Bacio bombu u dvorište policije u Zadru: Ide na dvije godine u zatvor

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Siniša Glavić je za bacanje bombe dobio godinu i deset mjeseci, a osam mjeseci za oružje

31.12.2018.
12:38
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Sinišu Glavića sutkinja Mitra Meštrović na Općinskom sudu u Zadru proglasila je krivim za posjedovanje oružja i dva bacanja eksploziva. Za bacanje bombe je dobio godinu i deset mjeseci, a osam mjeseci za oružje. Objedinjene su mu dvije kazne te je dobio dvije godine zatvora.

"To je djelo ne samo protiv MUP-a, nego i protiv Republike Hrvatske, kazna je blaga i nemate se što žaliti", kazala je sutkinja pri čitanju nepravomoćne presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugooptuženi Nino Grdović je proglašen krivim i dobio kaznu od deset mjeseci, tri godine uvjetno zbog posjedovanja oružja i ranijih poslova s drogom te je odmah izašao na slobodu. Trećeoptuženi Nikica Grdović priznao je kazneno djelo posjedovanja eksploziva te je dobio osam mjeseci i dvije godine uvjetno.

Sinišu Glavića (47) i Nina Grdovića (56) sud je sumnjičio da su sudjelovali u bombaškim napadima na sjedište zadarske policijske uprave, 5. prosinca prošle i 16. travnja ove godine. Zadarska policija je izvijestila kako je motiv napada bio "pokušaj da se zaustavi kontinuiran i kvalitetan rad" na suzbijanju zlouporaba droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac je uhićen 3. srpnja i sproveden u pritvor. U petak je dvojac iznio obranu. Tvrdili su da da nisu krivi i da im je sve namješteno.

Glavić, koji živi u zgradi u neposrednoj blizini policije optužen je da je bombaški napad izvršio na nagovor Grdovića koji je bio ljut zbog postupka koji se protiv njega na sudu vodi zbog zlouporabe droga, piše portal 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo