Darko Obradović / Beogradski stručnjak za sigurnost: 'Ne treba žuriti sa zaključivanjem da je to Matej. Pričekajmo analize'

'Brzina i uspješnost DNK analize i identifikacije ovisi o stanju tijela', kaže Obradović

18.5.2022.
19:24
VOYO logo

S mjestu gdje je pronađeno tijelo uživo se javio RTL-ov reporter Boris Mišević.

Rezultati DNK analize bi trebali biti ubrzo gotovi kroz dan-dva jer je još u siječnju otac Mateja Periša ostavio svoj uzorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenos uživo pogledajte u nastavku:

Još je puno nejasnoća cijelog slučaja koji je potresao Hrvatsku. Možemo li očekivati da u sljedećim danima dobijemo i odgovor na pitanje, ako je to Matej, zašto je završio u rijeci?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris je o nejasnoćama koje su se dogodile u posljednja četiri mjeseca razgovarao s Darkom Obradovićem, stručnjakom za sigurnost.

"Mnogi su upozoravali, pogotovo ronioci i stručnjaci, da tijelo najvjerojatnije nije daleko odmaklo ukoliko se radi o Mateju. Jednostavno taj cijeli put kojim je morao proći nije ni malo prohodan prostor i ima dosta prepreka", objašnjava Obradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzina i uspješnost DNK analize i identifikacije ovisi o stanju tijela, kaže Obradović, treba jasno fiksirati jasne i nepobitne dokaze, a u nekim slučajevima se i takve analize šalju u Njemačku.

"Treba biti oprezan i ne smiju se dogoditi greške", dodaje stručnjak za sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče prestanka signala na mobitelu, Obradović kaže da su jedna od mogućih objašnjenja zašto je mobitel izgubio signal oko tri kilometra dalje od tijela mogućnost da se uređaj natopio vodom ili se nasukao i prestao raditi.

"Ne treba žuriti dok se ne naprave sve analize i zbog obitelji i istrage. Svi su nekako požurili i rekli ovo je Matej Periš. Moguće je da je, ali je moguće i da nije. Svatko ima pravo na sudbinu da mu bude ustanovljena", zaključio je Obradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo