obračun u kafiću / Bio je u bijegu: Policija uhvatila i zadnjeg napadača (19) na Srbe u Uzdolju

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Uhićeni mladić zajedno s ostalim napadačima upao je u kafić u Uzdolju i napao goste koji su gledali utakmicu

12.9.2019.
9:53
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U Odjelu Općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije je provedeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari i nanošenje tjelesnih ozljeda na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni je, kao pripadnik jedne navijačke skupine iz Splita,  21. kolovoza s ranije prijavljenim, uputio u mjesto Uzdolje znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys s namjerom nasilničkog ponašanja prema zatečenim osobama.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta oštećene, nakon čega je jedan od prijavljenih izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se osumnjičeni, zajedno s ostalim prijavljenima, oko 22.15 osobnim vozilima dovezao ispred ugostiteljskog objekta u koji su zajedno ušli te maskiranih lica tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.     

Ulaskom u ugostiteljski objekt osumnjičeni je, s ranije prijavljenim, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, verbalno vrijeđao oštećenu vlasnicu ugostiteljskog objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su zatečene goste u objektu, palicama napali i  njih petero lakše ozlijedili, među kojima i jednog  maloljetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo