ISPITIVANJE NOVIH SVJEDOKA / Bivša HDZ-ova državna tajnica Josipa Rimac ostaje u istražnom zatvoru još dva mjeseca

Image
Foto: RTL / PIXSELL
Image
Foto: RTL / PIXSELL

USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

28.8.2020.
15:40
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i nekadašnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac neće još napustiti Remetinec - u istražnom zatvoru ostaje još dva mjeseca, odlučio je nadležni sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Image
Iz afere u aferu /

Broj osumnjičenih drastično raste: Josipa Rimac za sobom 'povukla' brojne moćnike i uglednike

USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Istražitelji moraju ispitati još šestero svjedoka po ranijim rješenjima, a nastavno na proširenje istrage i još 17 novih svjedoka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Rimac je 29. lipnja produljen istražni zatvor za 60 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a USKOK je proširio istragu nje kao prvookrivljene i još 17 suokrivljenika koje se tereti za trgovanje utjecajem, poticanje na trgovanje utjecajem, davanje mita za trgovanje utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti.

Rimac je uhićena 29. svibnja te je USKOK protiv nje i još 12 osoba dan kasnije pokrenuo istragu zbog zlouporaba položaja i ovlasti, trgovanja  utjecajem i primanja te davanja mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga je proširena 26. lipnja, a USKOK je donio rješenje o još jednom proširenju istrage temeljem kaznene prijave Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK).  

Najnovijim USKOK-ovim proširenjem istrage protiv Rimac obuhvaćena su brojna zvučna imena bivših i sadašnjih državnih dužnosnika te čelnika pojedinih institucija i javnih poduzeća, a ovom aferom dosad su obuhvaćene 32 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimac je jučer u sklopu novog proširenja istrage ispitana u USKOK-u gdje je izjavila da se ne osjeća krivom, a iznoseći svoju obranu, nije željela odgovarati na pitanja tužiteljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo