NEGIRAJU KRIVNJU / Bivši policajac i brat poharali kuće poznatih: Krali satove, nakit, skupa umjetnička djela

Image
Foto: Dino Stanin/Luka Stanzl/Robert Anic/Pixsell

Dvojac je krao od srpnja 2016. do siječnja 2017.

16.2.2019.
14:18
Dino Stanin/Luka Stanzl/Robert Anic/Pixsell
VOYO logo

Bivši policajac Anto Zeba (43) i njegov brat Mario (44) sjeli su na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu jer ih tužiteljstvo tereti da su prije dvije godine unijeli nemir u domove zagrebačke elite.

Braća su, prema optužnici tužiteljstva, pomno isplanirala provale u niz stanova, a među odabranima su se našli pjevačica Maja Šuput, bivši rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš i njegova supruga, član Uprave investicijske kuće InterCapital Tonći Korunić, Tatjana Vrdoljak, prva supruga bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka, Sanja Lozić, članica NO-a i jedna od vodećih dioničara Centra za vozila Hrvatske, stomatolog Marko Marović, Ana Mlinarić Džepina iz Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Tomo Škoro, član NO-a BC Instituta, Marin Zovko, Vedran Čavlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo krivi", rekla su braća Zeba.

U mobitelu čuvao popis žrtava i njihove adrese

Dvojac je krao od srpnja 2016. do siječnja 2017. Bili su dobro organizirani, čak su podmetali lažne tragove poput opušaka cigareta kako bi policajce odveli na krivi trag. Odabrane lokacije za provale pomno su proučavali. Uz to što bi ih locirali na Google Mapsu, po dolasku u izvidnicu fotografirali su sve, od videonadzora do cilindra brava i ulaznih vrata zgrada. Zanimljivo je i da je u mobitelu Ante Zebe nađen popis s imenima i prezimenima osoba, njihovim zanimanjima i uputama kako doći do njihovih adresa stanovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stan Maje Šuput provalnici su ušli preko požarnih ljestvi i krovnog prozora. Ukrali su joj 5000 eura i 40.000 kuna, ženski zlatni Rolex, model Oyster Perpetual Lady 31, tri ručna sata Michael Kors, iPhone, fotoaparat Canon, Apple mini iPad, različit zlatni nakit i rezervni ključ Mercedesa, piše Jutarnji list.

Tonćiju Koruniću, članu Uprave investicijske kuće InterCapital, provalnici su iz “utrobe” kade koja se nalazi u njegovoj spavaćoj sobi izvukli metalnu kasu sa 43.000 kuna, 1200 dolara, satove Audemars Piguet i Longines. Ukraden mu je i stropni projektor, laptopi, mobiteli, kamere, zlatnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanja Lozić iz Centra za vozila Hrvatska otišla je na more 27. srpnja 2016., da bi je 11. kolovoza majka nazvala i obavijestila da su joj iz stana ukradene umjetničke slike Mersada Berbera...

Najveću štetu od 450.000 kuna pretrpjela je Ana Mlinarić Džepina. Ostala je bez zlatnog Rolexa Cellini te zlatnih satova Christ i Doxa te Bvlgari, velike količine zlatnine, 9 umjetničkih slika Ivana Lackovića Croate, Dimitrija Popovića. Tomo Škoro, član NO-a BC Instituta, ostao je bez tableta, putovnice, naočala Dolce&Gabbana, dvaju satova, narukvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo