Na Županijskom sudu / Bivši policajac posvjedočio da nije vidio Glavaša u dvorištu gdje je ubijen Vučković

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na prvom suđenju Glavaš i ostali osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne, ali je pravomoćnu presudu ukinuo Ustavni sud

12.11.2019.
14:09
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Svjedočenjem bivšeg policajca Krste Klarića, koji je kazao da nije vidio prvooptuženog Branimira Glavaša u dvorištu u kojem je ubijen Čedomir Vučković, u utorak je na Županijskom sudu nastavljeno ponovljeno suđenje za ubojstva i mučenje osječkih Srba ratne 1991.

"Kao policijski pripravnik došao sam po dojavi do zgrade Sekretarijata za narodnu obranu gdje sam vidio kako stariji muškarac leži s prostrijelnom ranom ispod drveta. Od prisutnih gardista sam čuo da je taj muškarac preskočio ogradu te da je ga je upucao stražar mlađe dobi. Ostavljam mogućnost da se radilo o osobi prezimena Fehir jer mi se to prezime učinilo neuobičajnim pa sam ga zapamtio", izjavio je Klarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je dodao da se ne sjeća je li u dvorištu vidio istražnog suca i da identitet stražara koji je pucao nije sporan jer je zapisan u službeni zapisnik.

"Jedan od stražara je donio automatsku pušku 'thompson' i rekao da je njome bio naoružan ubijeni. Glavaša u dvorištu nisam vidio, niti sam vidio Nikolu Jamana", rekao je Klarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočio je i Zvonko Biljuš, tadašnji pripadnik osječke prištapske bojne, koji se u inkrimirano vrijeme zajedno sa suborcima vratio s terena u Brestju.

''Nisu nas pustili u dvorište jer su u njemu policajci obavljali očevid'', zaključio je Biljuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo suđenje u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' zakazano je nakon što je Vrhovni sud početkom siječnju ukinuo odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda iz ožujka prošle godine prema kojoj se ponovljeno suđenje Glavašu trebalo odvojiti od postupka njegovim suoptuženicima.

Na prvom suđenju Glavaš i ostali osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne, ali je pravomoćnu presudu ukinuo Ustavni sud. Glavaš je do tada odradio i većinu osmogodišnje kazne u zatvorima u BiH gdje je otišao uoči izricanja prve presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo