Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Na Županijskom sudu

Bivši policajac posvjedočio da nije vidio Glavaša u dvorištu gdje je ubijen Vučković

Na prvom suđenju Glavaš i ostali osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne, ali je pravomoćnu presudu ukinuo Ustavni sud

Image

Branimir Glavaš, garaža, selotejp, optužbe, svjedočenje

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Hina/ 12.11.2019. u 14:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svjedočenjem bivšeg policajca Krste Klarića, koji je kazao da nije vidio prvooptuženog Branimira Glavaša u dvorištu u kojem je ubijen Čedomir Vučković, u utorak je na Županijskom sudu nastavljeno ponovljeno suđenje za ubojstva i mučenje osječkih Srba ratne 1991.

"Kao policijski pripravnik došao sam po dojavi do zgrade Sekretarijata za narodnu obranu gdje sam vidio kako stariji muškarac leži s prostrijelnom ranom ispod drveta. Od prisutnih gardista sam čuo da je taj muškarac preskočio ogradu te da je ga je upucao stražar mlađe dobi. Ostavljam mogućnost da se radilo o osobi prezimena Fehir jer mi se to prezime učinilo neuobičajnim pa sam ga zapamtio", izjavio je Klarić.

Pritom je dodao da se ne sjeća je li u dvorištu vidio istražnog suca i da identitet stražara koji je pucao nije sporan jer je zapisan u službeni zapisnik.

"Jedan od stražara je donio automatsku pušku 'thompson' i rekao da je njome bio naoružan ubijeni. Glavaša u dvorištu nisam vidio, niti sam vidio Nikolu Jamana", rekao je Klarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svjedočio je i Zvonko Biljuš, tadašnji pripadnik osječke prištapske bojne, koji se u inkrimirano vrijeme zajedno sa suborcima vratio s terena u Brestju.

''Nisu nas pustili u dvorište jer su u njemu policajci obavljali očevid'', zaključio je Biljuš.

Upravo se čita

Image
ŽIVOT NA VAGI

Zuzana kroz suze: 'Bila sam neželjeno dijete. Kad je mama ostala trudna, saznala je da je tata oženjen'

Novo suđenje u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' zakazano je nakon što je Vrhovni sud početkom siječnju ukinuo odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda iz ožujka prošle godine prema kojoj se ponovljeno suđenje Glavašu trebalo odvojiti od postupka njegovim suoptuženicima.

Na prvom suđenju Glavaš i ostali osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne, ali je pravomoćnu presudu ukinuo Ustavni sud. Glavaš je do tada odradio i većinu osmogodišnje kazne u zatvorima u BiH gdje je otišao uoči izricanja prve presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 12.11.2019. u 14:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽAS U TRNSKOM

FOTO/VIDEO Eksplozija u Novom Zagrebu, jedna osoba izgubila život, dvoje je ozlijeđenih

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba