Zamalo tragedija / Bivši splitski gradski vijećnik sudjelovao u nesreći: 'Kad shvatiš koliko si blizu svetom Petru, stvarno proleti cijeli život'

Image
Foto: Facebook/Martin Pauk

'Da sam noćas kroz kobno raskrižje prošao samo sedam stotinki ranije, jutros biste vjerojatno pregledavali objave na mrežama o tome kako sam bio krasan i divan prijatelj'

21.11.2021.
10:08
Facebook/Martin Pauk
VOYO logo

U ranojutarnjim satima u nedjelju je u Ulici slobode u Splitu došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. Automobili su se sudarili. 

Jedan od sudionika nesreće bio je bivši gradski vijećnik Martin Mladen Pauk, koji je detalje opisao na svom Facebook profilu, piše Dalmacija Danas

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POGINUO NA A1 /

Detalji jučerašnje nesreće kod Bosiljeva: Čovjek na kolniku bio je djelatnik HAC-a

Image
POGINUO NA A1 /

Detalji jučerašnje nesreće kod Bosiljeva: Čovjek na kolniku bio je djelatnik HAC-a

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Sedam stotinki. 0.07 djelića jedne sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno ste dosad čuli teoriju relativnosti kroz prizmu toga kako su dobrom društvu za stolom i tri sata malo, a kako olimpijskom sprinteru i jedna stotinka znači puno.

Da sam noćas kroz kobno raskrižje prošao samo sedam stotinki ranije, jutros biste vjerojatno pregledavali objave na mrežama o tome kako sam bio krasan i divan prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tih sedam stotinki napravile su razliku između toga da se drugi vozač, koji je bio mrtav pijan (1.4 promila) i prošao punom brzinom kroz debelo crveno svjetlo na semaforu ne zabije u moja vrata, nego jedan metar naprijed u prednji kraj mog automobila.

Sedam stotinki su vječnost, jer kad te u zadnji tren zaslijepe svjetla automobila koji neminovno juri prema tebi s boka kao da ne postojiš, u tim stotinkama kad shvatiš koliko si blizu svetom Petru, stvarno proleti cijeli život. A tek one stotinke i sekunde nakon samog udarca dok još ne znaš jesi li na nebu ili na zemlji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljudi, vežite pojas. Promijenite kočnice. Provjerite zračne jastuke. Poljubite sliku svetog Ante, zaštitnika putnika, svaki put kad sjednete u auto.

Nikad ne znate hoće li onih sedam stotinki prevagnuti za vaš spas ili za vašu agoniju.
Nema onog 'ma to je samo minutu vožnje', nema onog 'ma u gradu sam, sporo se vozi.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz prve ruke sam se uvjerio da vam i na najkraćoj mogućoj relaciji u gradu i pri najmanjoj brzini i najurednijoj vožnji put može presjeći mrtav pijan vozač koji kroz crveno prođe brzinom bolida vjerojatno duplo preko ograničenja.

Sedam stotinki noćas mi je možda kupilo 70 godina života. Drugi vozač nije bio moje sreće, ali su ga u bolnici uspjeli zakrpati i valjda bi sve trebalo biti u redu. Nije tako izgledalo kad smo se okupili oko njega, nemam želuca niti opisivati scenu i razmjere ozljeda koje je zadobio. Stravično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opraštam mu sve i želim mu svu sreću u oporavku i daljnjem životu", napisao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo