Nesavjesno liječenje / Bjelovar: Kirurgu umrlo 10 pacijenata na operaciji, sud ga oslobodio, ali...

Image
Foto: Shutterstock

Uslijed njegovih liječničkih pogrešaka kod dvije osobe je teško narušeno zdravlje, a u deset je slučajeva prouzročena smrt

28.5.2020.
9:07
Shutterstock
VOYO logo


Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je 26. svibnja 2020. zaprimilo odluku Županijskog suda u Zagrebu koji je prihvatio kao osnovanom žalbu koju je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podnijelo protiv presude Općinskog suda u Bjelovaru od 7. rujna 2017. te je prvostupanjska presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje.

Općinski sud u Bjelovaru je 7. rujna 2017. donio presudu kojom je optuženika oslobodio optužbe te je državno odvjetništvo izjavilo žalbu na tu presudu zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da županijski sud presudu ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovni postupak, priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je, nakon provedene istrage, 10. prosinca 2014. podiglo pred Općinskim sudom u Bjelovaru optužnicu protiv 64-godišnjaka zbog počinjenja dvanaest kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.

Optuženiku se stavlja na teret da je od 2003. do kraja 2009. godine kao doktor medicine, obavljajući svoju djelatnost primjenjivao očito nepodobna sredstva i načine liječenja te uopće nesavjesno postupao tako da je uslijed njegovih liječničkih pogrešaka kod dvije osobe teško narušeno zdravlje, a u deset je slučajeva prouzročena smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog višekratnog nesavjesnog postupanja optuženika koji je teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi činio u obavljanju djelatnosti liječnika specijalista kirurgije, a koja su za posljedicu imala smrti deset pacijenata i teško narušeno zdravlje dvoje pacijenata, u optužnici je predloženo da se optuženiku izrekne sigurnosna mjera zabrane potpunog obavljanja djelatnosti liječnika specijalista kirurgije u trajanju od deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo