Posao nije dobila / Obećao joj posao u Vinogradskoj i tražio 50.000 kuna. Digla je kredit! Umiješan i bivši policajac!?

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Žena je slučaj prijavila policiji. Provedena je istraga, nakon čega je tužiteljstvo protiv dvojice podignulo optužnicu

28.9.2019.
15:00
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Bolničar u KBC Sestre milosrdnice Željko M. (57) i umirovljeni policajac Anđelko Š. (59) obmanuli su Željkovu bivšu djevojku tako što su joj obećali posao u bolnici, piše Jutarnji list.

Za tu uslugu su od nje tražili 50.000 kuna pa je naivna žena digla kredit ne bi li "podmazala" prevarante misleći da će joj ishoditi siguran posao preko veze. Vidjevši da od obećanog posla neće biti ništa, od Željka M. je tražila povrat novca, ali je za uzvrat dobila prijetnje da je "čeka veliko iznenađenje, da neće proći samo tako, da joj novac neće vratiti ni policija ni sud...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevarantski dvojac je žena prijavila policiji. Provedena je istraga, nakon čega je tužiteljstvo protiv dvojice podignulo optužnicu u kojoj za njih traže zatvor - za bolničara godinu dana robije, a za njegova prijatelja 10 mjeseci, piše Jutarnji list.

Nasamario bivšu djevojku

Djevojka je Jutarnjem listu ispričala kako je Željka upoznala za vrijeme stažiranja u KB Sestre milosrdnice u kolovozu 2016. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeli smo razgovarali oko posla u struci i već me je tada tražio 2000 eura da mi sredi posao u toj bolnici. Novac nisam imala pa mi je rekao da mu dam dio, a da ću mu ostatak dati kad se zaposlim, pa sam mu dala 2000 kuna. No, 2017. smo započeli ljubavnu vezu, a Željko me zaposlio u pekari, rekavši mi da tu ostanem što dulje raditi kako bih mogla dići kredit.

Po Željkovom nagovoru sam otišla u banku i predala zahtjev za 73.000 kune kredita, a po novac u banku je išao sa mnom i odmah tražio 50 tisuća", ispričala je obmanuta medicinska sestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješan i umirovljeni policajac

S novcem u kuverti su otišli do kafića u kojem ih je čekao umirovljeni policajac Anđelko koji se predstavio kao djelatnik Ministarstva zdravlja. Obojica su joj obećala sređivanje posla.

"Kada sam našla drugi posao u struci tražila sam novac nazad. Oni su to odbijali i govorili mi da ću se javiti na natječaj i da nema šanse da mi novac vrate. Osjećala sam se prevarenom. Prijavila sam ih policiji da bi mi nakon toga Željko slao SMS-ove u kojima mi prijeti i vrijeđa me", ispričala je žena za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko tvrdi drugačije

Njezin bivši dečko, bolničar Željko M., prisjetio se, pak, da ju je upoznao u krugu bolnice dok je stažirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomogao sam joj naći stan u blizini bolnice. Međutim, kako nije bila spremna, kompromisno sam je zaposlio u staračkom domu. Htio sam joj pomoći, i tražio je da digne 10.000 eura kredita. Dala mi je 50.000 kuna kako bih riješio ja svoje neke novčane probleme jer sam joj puno pomagao.

Upoznao sam je s Anđelkom kojeg znam 30 godina, no on joj nije rekao da je iz Ministarstva već samo da će joj pomoći naći posao u Vinogradskoj ili na Rebru. Nisam je prevario, a novac joj nisam vratio jer ona ne želi", branio se Željko M.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznat policiji

Umirovljeni policajac tvrdi kako novac nikada od nje nije primio niti joj je rekao gdje radi. "Tu ženu sam vidio dva puta u životu. Znam samo da ju je Željko prvo zaposlio u pekari, a kasnije u domu za starije", tvrdi Anđelko Š.

No iz SMS poruka koje su Željko i žrtva razmjenjivali vidljvo je da je on nagovara da digne kredit, navodeći kako će je ostaviti zbog neke ženske osobe, koja će mu dati 35.000 kuna, pritom joj nabijajući na nos da mu ona ne želi dati ni 200 kuna, a kamo li dignuti kredit. Pritom joj je prijetio da će joj napraviti pakao od života, da će se morati suočiti s njim, da je napravila lošu stvar prijavivši ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolničar, navodno, ima problem s kockom, te ga je bolnica već nekoliko puta prijavila policiji, piše Jutarnji list.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo