U OČEKIVANJU REAKCIJE / Bošnjaković naložio da se ispitaju izvješća za pomilovanje Danka Seitera

Image
Foto: RTL Danas

Seiter je pomilovan nakon što je osuđen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

18.3.2019.
20:37
RTL Danas
VOYO logo

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u ponedjeljak je izjavio kako je naložio "da se ispita kakva su izvješća otišla" iz Ministarstva pravosuđa, a ne temelju kojih je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović pomilovala osuđenika za gospodarski kriminal Danka Seitera protiv kojega se vodi još jedan kazneni postupak.

Bošnjaković je kazao da on u to vrijeme, 2016. nije bio na čelu ministarstva, ali da je dao nalog da se ispitaju poslana izvješća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju ako u izvješćima koja su otišla od nas nisu percipirali činjenicu da se protiv tog čovjeka vodi određeni postupak, mi ćemo reagirati", kazao je Bošnjaković nakon sastanka predstavnika Vlade i inicijative #Spasime.

Na pitanje što je s novim Zakonom o pomilovanjima Bošnjaković je rekao da je Ministarstvo pravosuđa napravilo prijedlog i kontaktiralo s Uredom predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većinu stvari smo izdefinirali i to će ići vrlo brzo... u sljedećih mjesec dana", rekao je ministar. 

Seiter je pomilovan nakon što je osuđen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju na godinu dana zatvora, zbog pogodovanja karlovačkom poduzetniku i bogatom donatoru predsjedničine kampanje Nikoli Hanželu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi novinarima Grabar-Kitarović je ustvrdila kako nije znala da se protiv Seitera vodi još jedan kazneni postupak, ovoga puta za pogodovanje Zdravku Pašaliću koji nije vratio kredit Karlovačkoj banci.

"Prihvatila sam prijedlog tadašnjeg Povjerenstva za pomilovanja, koje je nastavilo praksu bivših predsjednika da se pomiluje veći broj ljudi. Raspustila sam to povjerenstvo jer nisam htjela bagatelizirati pomilovanja već da se čine kada su doista nužna. Što se tiče toga slučaja, doista nisam znala, a nije znalo ni Ministarstvo koje je pomilovanje predložilo", rekla je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo