PODIGNUTE KAZNENE PRIJAVE / Branitelj iz Knina 12 godina primao invalidsku mirovinu na koju nije imao pravo, državu oštetio za više od milijun kuna

Image
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

U tih 12 godina, sebi je pribavio protupravnu imovinsku korist od milijun i 72 tisuće kuna, a na štetu Republike Hrvatske

30.5.2018.
11:20
Zeljko Mrsic/PIXSELL
VOYO logo

Protiv 54-godišnjeg muškarca iz Knina, policija je podnijela kaznenu prijavu zbog sumnji da je počinio kaznenog djela prijevare. Naime, dovršenom kriminalističkom istragom u Policijskoj postaji Knin utvrđeno je da je ovaj 54-godišnjak punih 12 godina primao braniteljsku invalidsku mirovinu, a na koju nije imao pravo.

Osumnjičeni je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu službenike Ministarstva hrvatskih branitelja. U tome mu je pomogao, drugoosumnjičeni 54-godišnji muškarac na način da je kao nadležna osoba, takvu dokumentaciju za ostvarivanje statusa osumnjičenom ovjerio svojim potpisom, premda je znao da tako navedene činjenice u dokumentaciji nisu istinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem tako probavljene dokumentacije osumnjičeni je ostvario pravo na status po kojem je u vremenu od 1. lipnja 2003. do 5. srpnja 2015.g., kada mu je zbog zaposlenja obustavljena isplata, pribavio protupravnu imovinsku korist od 1.072.598,29 kuna, sve na štetu Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo