'ujedinjeni u borbi' / Britanska kampanja za parlamentarne izbore se nastavlja u četvrtak

Image
Foto: AP

Kampanja za parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji, prekinuta nakon atentata u Manchesteru, nastavit će se u četvrtak u zemlji duboko traumatiziranoj, ali odlučnoj

24.5.2017.
22:49
AP
VOYO logo

Kampanja za parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji, prekinuta nakon atentata u Manchesteru, nastavit će se u četvrtak u zemlji duboko traumatiziranoj, ali odlučnoj da se demokratskim sustavom suprotstavi terorizmu.

"Britanski narod je ujedinjen u želji da terorizmu ne dopusti nadmoć. Terorizam nam neće spriječiti svakodnevicu niti će pobijediti naš demokratski sustav", naglasio je Jeremy Corbyn, čelnik vodeće oporbene laburističke stranke u najavi završetka prekida kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konzervativan stranka premijerke Therese May sastavit će kampanju na lokalnoj razini u četvrtak da bi je u petak proširila na državnu razinu.

Politička kampanja za izbore 8. lipnja prekinuta je nekoliko sati nakon atentata u kojem su u ponedjeljak navečer u Manchesteru ubijene 22 osobe na koncertu američke pop-zvijezde Ariane Grande. May i Corbyn su razgovarali tijekom noći i zatim objavili da prekidaju kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka May je sazvala prijevremene izbore tri godine prije predviđena roka kako bi pojačala svoju većinu radi pregovora o Brexitu koji će početi nekoliko dana nakon izbora.

Brojni stručnjaci ocjenjuju da bi atentat mogao donijeti prednost stranki Therese May koja je bila ministrica unutarnjih poslova šest godina, dok je vrlo lijevo orijentirani Jeremy Corbyn često suočen s kritikama u području pitanja sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo