'nema opravdanog razloga' / Bruno Marić: 'To je bio pokušaj likvidacije, a da sam izvadio pištolj, sigurno ne bi ovako završilo'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Povod napada vjerojatno je bilo nezadovoljstvo mojim suđenjem na nekim utakmicama, ali dopustite mi da kažem - ima li netko pravo oduzeti mi život zato što nešto nisam dosudio ili sam dosudio nešto što nisam trebao'

12.10.2016.
16:42
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

SPLIT - Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i splitsko-dalmatinski župan ZlatkoŽevrnja u srijedu su oštro osudili napad na nogometnog suca Brunu Marića koji se dogodio u utorak u ugostiteljskom objektu u Stobreču, gdje ga je napalo nekoliko maskiranih osoba, a on je sam to nazvao "pokušajem likvidacije."

"Oštro osuđujem incident i napad na nogometnog suca Brunu Marića i izražavam žaljenje i zabrinutost zbog nemilih scena koje su se dogodile, a koje su mogle imati i puno ozbiljnije posljedice", istaknuo je Bladasar u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potraga se nastavlja /

Splitska policija podnijela kaznenu prijavu protiv 22-godišnjaka koji je napao Brunu Marića

Splitski gradonačelnik rekao je kako očekuje da se svako nasilje kazni i omogući sigurnost svim građanima i "prijateljima Splita". Istaknuo je kako nasilje nije put za rješavanje bilo kakvog problema.

"Svi smo svjesni dubokih anomalija u hrvatskom nogometu i nepravde koja često boli i izaziva gnjev, ali ništa nije i ne može biti povod ili alibi za nasilje i ugrožavanje nečijeg života", rekao je Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističući kako je riječ o ozbiljnom društvenom problemu koji nadilazi nogometne stadione, Baldasar je pozvao sve odgovorne, osobito buduću Vladu, na žurnu provedbu Zakona o sportu i institucionalno rješavanje nagomilanih problema u hrvatskom nogometu.

"Apeliram na sve aktere u javnom prostoru i sve istinske navijače i ljubitelje nogometa i sporta da svojim ponašanjem i izjavama pridonesu smirivanju tenzija i ne dopuste bacanje ljage na grad i sve njegove građane", poručio je Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Zlatko Ževrnja istaknuo kako osuđuje napade na bilo koga.

"Napad na Marića apsolutno je za svaku osudu, i to nimalo ne pridonosi rješavanju nagomilanih problema u našoj zajednici", rekao je Ževrnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Marić, kojeg su u utorak u Stobreču napali maskirani napadači, nazvao je to u srijedu na Radio Dalmaciji "pokušajem likvidacije".

"Mislim da ne može postojati razlog da se nekoga napadne na ovaj način, slobodno mogu reći i pokuša likvidirati, jer uzeti željeznu šipku i slične predmete sigurno je izravan napad i, po meni, pokušaj likvidacije", rekao je u srijedu Marić za Radio Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić je rekao kako bi povod za napad mogao biti nezadovoljstvo njegovim suđenjem "u nekim utakmicama."

"Povod njihova napada vjerojatno je bilo nezadovoljstvo mojim suđenjem na nekim utakmicama, ali dopustite mi da sam sebi i svima mogu reći - ima li netko pravo oduzeti mi život zato što nešto nisam dosudio ili sam dosudio nešto što nisam trebao na nogometnoj utakmici", rekao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako se danas osjeća, Marić je odgovorio kako ga boli "sve živo, kao da ga je pregazio tramvaj".

Marić je rekao kako je nosio pištolj i da ima dozvolu za oružje, ali ga nije vadio prilikom napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam izvadio pištolj, sigurno ne bi ovako završilo", rekao je.

U splitskoj policiji nisu mogli reći ima li Bruno Marić dozvolu za držanje i nošenje oružja jer je riječ o osobnom podatku napadnute osobe, a za izdavanje dozvole mjerodavna je druga policijska uprava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je u srijedu da je dovršena kriminalistička istraga nad 22-godišnjim mladićem osumnjičenim da je u utorak oko 15,30 sati u ugostiteljskom objektu u Stobreču s još nekoliko zasad nepoznatih osoba ozlijedio 44-godišnjaka.

Policija nastavlja istragu kako bi pronašla i identificirala i ostale napadače na nogometnog suca Marića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Marić (44) napadnut je dok je u restoranu bio s odvjetnikom VladimiromGredeljem. Prišla im je skupina mladića koji su lice prekrili obojenim rupcima te su šipkama i drvenim palicama napali Marića. Prilikom napada, rekao je Gredelj, vikali su Mariću da će ga ubiti. Napadnutom nogometnom sucu u pomoć su priskočili osoblje restorana i gosti. Napad je trajao nekoliko minuta, a pri bijegu skupine mladića gosti su uhvatili 22-godišnjaka kojeg su predali policiji.

Zagrebački odvjetnik Vladimir Gredelj izjavio je danas za Hinu da je zgrožen kvalifikacijom kaznenog djela jer je, kako je rekao, bio svjedok događaja koji je bio klasičan pokušaj ubojstva. Ocijenio je da Državno odvjetništvo "formalistički i birokratski" pristupa kvalificiranju kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo