opasna vožnja / Brz i žestok: Mladić Touaregom jurio 188 kilometara na sat kroz tunel. Snimio ga presretač

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Predložena je novčana kazna od 5000 kuna i izricanje zaštitne mjere na mjesec dana

22.10.2020.
11:37
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

U okviru obilježavanja Prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u srijedu je provedena i preventivno-represivna akcija u prometu.

Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 503 vozača osobnih i teretnih vozila, kao i autobusa te mopeda i motocikala kod kojih je zabilježeno 243 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od navedenog broja, čak 81 prekršaj se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, a 77 prekršaja na nepropisno korištenje mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je i 19 prekršaja prekoračenja brzine, kao i tri prekršaja vožnje tehnički neispravnim vozilima, od kojih su dva autobusa, zatim jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije te ostala 62 prekršaja.

Najveće evidentirano prekoračenje brzine je 188 km/h, zabilježeno na auto cesti A6 u tunelu Veliki Gložac. Posada policijskog presretača u 17.25 sati snimila je osobno vozilo marke Volkswagen Touareg, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin u smjeru Zagreba, na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 100 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, radi počinjenog prekršaja 27-godišnjaku je predložena novčana kazna od 5000 kuna i izricanje zaštitne mjere na mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo