nedaleko trgovačkog društva / Čakovčanin zapalio travu i nisko raslinje pa izgorilo 300 metara kvadratnih. Našli ga po opisu, pokušao i pobjeći

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Policija podsjeća i kako su zakonom predviđene kazne do 150 tisuća kuna, ali i kazna zatvora

10.8.2022.
10:24
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

PU međimurska javlja kako je brzom reakcijom čakovečkih policajaca uhvaćen 44-godišnjak koji je izazvao požar.

Navode kako je zaprimljena dojava da je zapalio suhu travu i nisko raslinje nedaleko skladišnih prostora trgovačkog društva specijaliziranog za sakupljanje i preradu sekundarnih sirovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem opisa pronašli su muškarca, no kada su do njega došli, pokušao je pobjeći. Ipak, uz uporabu sredstava prisile spriječen je u tome te priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 44-godišnjaku s područja grada Čakovca, dok je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je upaljačem namjerno zapalio travu i nisko raslinje te se vatra ubrzo proširila. Protiv njega podnijet će optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dubrovačko područje /

Policija privela 48-godišnjaka zbog sumnje da je podmetnuo požare u Mokošici

Image
dubrovačko područje /

Policija privela 48-godišnjaka zbog sumnje da je podmetnuo požare u Mokošici

U požaru kojeg su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, izgorjela je suha trava i nisko raslinje, površine oko 300 m², dok pritom nije nastala materijalna šteta.

Policija napominje i kako je za izazivanje požara Zakonom o zaštiti od požara, predviđena novčana kazna za fizičku osobu od 15 tisuća do 150 tisuća kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, a u slučaju nehaja u iznosu od 2 tisuće do 15 tisuća kuna. Nadalje, novčanom kaznom od 15 do 150 tisuća kuna, kaznit će se pravna osoba koja propustom izazove požar, odnosno od 2 do 15 tisuća kuna odgovorna osoba u pravnoj osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, ovakvim nepromišljenim radnjama neodgovorni pojedinci mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom za koje je Kaznenim zakonom predviđena kazna zatvora do tri godine, ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o prouzročenim posljedicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo