policija i uskok u akciji / Četvorica pala: Krivotvorili potvrde testiranja na covid, sanitarne iskaznice, potvrde o ispravnosti hrane...

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uskok je pokrenuo istragu i od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražio da im odredi istražni zatvor

28.5.2021.
11:33
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Policija je u suradnji s Uskokom uhitila i pritvorila četvoricu zbog krivotvorenja niza javnih isprava od potvrda o testiranju na covid, sanitarnih iskaznica do uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti za vožnju.

Protiv četvorica muškaraca u dobi od 54, 47, 55 i 52 godine Uskok je pokrenuo istragu i od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražio da im odredi istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su izrađivali i distribuirali krivotvorene potvrde o izvršenom testiranju za covid, sanitarne iskaznice, potvrde o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni djelatnika (higijenski minimum), uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima, uvjerenja o osposobljenosti za rad na siguran način, licence Hrvatske obrtničke komore za obuku praktikanata i druge javne isprave.

Pritom su ih svojim klijentima prikazivali kao autentične dokumente koje mogu koristiti u daljnjem pravnom prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji i Uskoku kažu da su osumnjičeni međusobno podijelile poslove na način da su trojica pronalazili osobe kojima su bile potrebne određene javne isprave i koje su bile spremne platiti ih manje nego što bi koštalo izdavanje legalnim putem.

Stoga su pribavljali potrebite obrasce i podatke te se raspitivali kod institucija, pravnih i fizičkih osoba o legalnom načinu i postupku ishođenja dogovorenih isprava, dok je četvrti osumnjičeni izrađivao dogovorene isprave, a protupravno stečenu novčanu korist međusobno su dijelili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak su osumnjičenicima pretraženi domovi i drugi prostori, a pronađeno je u oduzeto više komada raznih krivotvorenih pečata, popunjenih i nepopunjenih obrazaca raznih javnih isprava, računala te više mobilnih uređaja. Kod četvrtoosumnjičenog je pronađena automatska puška i automatski pištolj pa će odgovarati i za nezakonito posjedovanje oružja.

Nakon kriminalističkog istraživanja policija je Uskoku četvoricu prijavila za 31 kazneno djelo krivotvorenja isprava u sastavu zločinačkog udruženja radi čega je četvoro osumnjičenih privedeno pritvorskom nadzorniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo