NADZOR IDE DALJE / Čistke u vrhu policije zbog otkrića RTL-ove novinarke: 'Pitanje je što se skriva u drugim gradovima'

Danas je ostavku podnio Josip Ćelić, ali i još dvojica visoko rangiranih policijskih službenika

28.10.2019.
22:35
VOYO logo

Prilog naše reporterke Ivane Ivande Rožić doveo je do poveće čistke u policiji. Nakon što je RTL neki dan objavio da je zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić još u ožujku uhvaćen kako vozi brzinom od 160 kilometara na sat na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km na sat, a da protiv njega sve to vrijeme nije pokrenut prekršajni  postupak, danas su zbog tog slučaja podnijeli ostavke i Čelić, ali i još dvojica visoko rangiranih policijskih službenika: načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske DarkoCar i načelnik LuzarioKulaš.

Naime, nakon što je RTL objavio priču, u Policijsku upravu zadarsku u kojoj se dogodio incident s Ćelićem upućen je izvanredni nadzor koji je otkrio da je na sličan način zataškan i slučaj kad je istom županijom jurio i načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Darko Car. U oba slučaja evidnetirano je da su odmah nakon prekršaja i Ćelić i Car kontaktirali načelnika Prometne policije u Zadru, Luzaria Kulaša i da je nakon toga njihov prekršaj negdje u policijskoj  proceduri netragom nestao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom nadzoru je utvrđeno da su sveukupno petorica službenika prometne policije u Zadru sudjelovali u tom očitom zataškavanju. Tim povodom večeras su se na konferenciji za medije javnosti obratili i ministar unutranjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina.

Više na temu govorila je u Direktu Ivana Ivanda Rožić osobno, a najprije je pojasnila činjenicu da u policiji kažu kako nisu utvrdili da je bilo zataškavanja, ali priznaju i da ništa nije poduzeto po pitanju sankcioniranja njihovih kolega koji su uhvaćeni u prekršaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimljivo je više stvari. Pohvalno je što je poslan stručni tim u Zadar, gdje su utvrđene nepravilnosti. Neosporno je i da se izlistom telefona utvrđen kontakt prema zadarskoj policiji samo dvije ili tri minute nakon prekršaja. Zanimljivo je i da je prekršaj podnesen tek nakon upita policiji u Zadru. Dakle, mnogo je pitanja", kazala je Ivanda Rožić.

Zanimljivo je i da nitko nije smijenjen nego su predali ostavke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se cijela priča nije pojavila u javnosti, oni bi nastavili raditi na svojim funkcijama. Ćelić je dan nakon objave priznao prekršaj, ali je odbaciomogućnost zataškavanja. A danas podnosi ostavku", navodi naša novinarka.

Ostaje dojam da ima još zataškavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema mojim informacijama, slučaj načelnika PU krapinsko-zagorske nije jedini. Pitanje je što snimke presretača iz drugih gradova skrivaju. Koliko sam shvatila, nepisano pravilo je: ne kažnjavati visoke dužnosnike. S druge strane, postoji dopis ravnatelja policije Nikole Miline o tome da se bez obzira na funkciju službenika treba pridržavati prometnih propisa", navodi Ivanda Rožić.

Možda se sad može očekivati i ovakav nadzor u svim policijskim upravama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi bilo logično, da vidimo što se događa u ostatku Hrvatske", zaključila je RTL-ova novinarka.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo