MILIJUNSKI POSAO / Cure detalji koji su doveli do uhićenja Dovečer: Istražitelji su dokaze pronašli u njezinom mobitelu?

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Istražitelji su navodno iz poruka utvrdili da je uoči raspisivanja natječaja kontaktirala osobu koja je trebala pomoći njezinom ujaku

21.9.2022.
15:53
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Magdalena Dovečer, voditeljica iz Hrvatske agenecije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je jutros po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja. Sumnja se da je kao zaposlenica HAMAG-BICRO-a i voditeljica službe za koordinaciju namještala natječaj za svog rođaka Tihomira Pajića koji je vlasnik obrta Studio P.

Od uhićenja je, podsjetimo, Sud časti Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije donio odluku o njezinom isključenju iz članstva HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Telegram piše da je riječ bila o iznosu od oko milijun kuna koliko mu je trebalo biti isplaćeno za izradu promotivnih materijala, a cijeli iznos financiran je iz europskih fondova. Telegram neslužbeno doznaje da su ključne dokaze o namještanju natječaja pronašli u mobitelu Dovečer.

Naime, iz poruka su utvrdili da je uoči raspisivanja spornog natječaja kontaktirala osobu koja je trebala pomoći njezinom ujaku u izradi promotivnih materijala, a onda su analizirajući poruke utvrdili da je Dovečer kreirala natječaj prema podacima s web stranice Studija P.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UHIĆENA U AKCIJI EPPO-A /

Dovečer izbačena iz HDZ-a, o njenom uhićenju oglasila se Hrvatska agencija za malo gospodarstvo

Image
UHIĆENA U AKCIJI EPPO-A /

Dovečer izbačena iz HDZ-a, o njenom uhićenju oglasila se Hrvatska agencija za malo gospodarstvo

Dovečer je, piše Telegram, osobno ocjenjivala ponude koje su pristizale te je isključila sve tvrtke i obrte osim Studija P svog ujaka. Sumnja se da razlozi nisu bili opravdani kojima su, kako doznaje Telegram, ukazali konzultanti s kojima je agencija surađivala. Unatoč tome, sklopljen je ugovor za milijunski posao s Tihomirom Pajićem.

Jedan od eliminiranih kandidata se žalio da je neopravdano isključen što je potvrdila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave. Natječaj je ponovljen, ali Dovečer je potom još jednom eliminirala sve kandidate osim svog ujaka. Nakon nove žalbe i nove odluke DKOM-a, Dovečer je podnijela tužbu Upravnom sudu protiv odluke DKOM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama do kojih je došao Telegram nakon svega toga netko ju je prijavio, te su istražitelji počeli rasvjetljavati najnoviji slučaj sumnjive potrošnje europskog novca. Osim natječajne dokumentacije, kako doznaju, najvažniji dokazi bile su im upravo poruke iz njezinog mobitela. Iz njih se navodno vidi kada je i kako komunicirala s ujakom za kojeg je pripremala natječaj. Na teret joj se stavlja nezakonito pogodovanje za što Kazneni zakon propisuje do pet godina zatvora, a njezin ujak TIhomir Pajić osumnjičen je da ju je na to potaknuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo