PRITVOR ZA PREDSTOJNIKA / Cure detalji nesreće: Pijani vozač zgazio dječaka dok se igrao sa sestrom, vrisak su čuli i roditelji

Vozač koji je pod utjecajem alkohola u Lici automobilom udario dječaka, pa bježao s mjesta nesreće, predstojnik je Ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage

31.7.2022.
19:10
VOYO logo

Ovo je Dalibor Šemper, predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade, na putu za istražni zatvor i to nakon što je preksinoć, u selu Štikada kod Gračaca, alkoholiziran teško ozlijedio desetogodišnjeg dječaka i pobjegao s mjesta nesreće. Susjeda, koja je među prvima priskočila upomoć opisuje detalje užasa.

"Najednom je samo nešto bublo, čula sam veliki vrisak i vidjela neke komade da idu po zraku", kaže Mira Suša iz Štikade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrisak su čuli i roditelji, svi su priskočili u pomoć dječaku, koji se sa sestrom i sestričnom igrao na livadi nedaleko kuće. Djevojčice su uspjele izbjeći automobil, koji je prešao u suprotnu traku, sletio s ceste i udario dijete. Dječak je izvan životne opasnosti te se nakon operacije oporavlja u KBC-u Zagreb.

Image
dalibor šemper /

VIDEO DORH odredio istražni zatvor za djelatnika Vlade koji je pijan udario dijete i pobjegao

Image
dalibor šemper /

VIDEO DORH odredio istražni zatvor za djelatnika Vlade koji je pijan udario dijete i pobjegao

"Puno ljudi je odmah došlo, ja sam mu davala vodu. Ja sam mu branila da ne bi zaspa. Mali se jako dobro osjećao. Mali je komunicirao. Policajac ga pita kako se zove on je rekao kako se zove. Odmah je došla policija iz Gračaca, a za jedno 15 minuta došla je Hitna pomoć", kaže Suša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrdesetpetogodišnjem Šemperu nakon nesreće policija je izmjerila 1,04 promila alkohola. U bijegu su ga zaustavila četvorica hrabrih Sinjana, koji su pozvali policiju i zadržali ga do uhićenja. Sumnjiče ga za dva djela.

"Za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći jer kao što je poznato, nakon što je udario u pješaka, on se nastavio kretati, svjedoci su ga zaustavili, a mogao je pružiti pomoć, jer nije bilo ugroze ni za njega ni za druge osobe", objašnjava glasnogovornica Policijske uprave Ličko-senjske, Maja Brozičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istražnom zatvoru ostaje mjesec dana.

'"Osumnjičeniku je određen istražni zatvor na 30 dana radi otklanjanja koluzijske i interakcijske opasnosti. I to je sada prvostupanjska odluka suca istrage. Ima on pravo žalbe i Državnom odvjetništvo u roku tri dana", poručuje sutkinja Županijskog suda u Karlovcu, Elma Kaleb Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi su danas bez izjava. Potpredsjednica Anja Šimpraga još jučer je najavila smjenu svog predstojnika Ureda.

"Pokrenut ću njegovo razrješenje s dužnosti predstojnika ureda. Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje, jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak", rekla je Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I stanovnici Gračaca su očajni, ali nesreća ih ne iznenađuje. I ova je majka zabrinuta za sigurnost svoje djece. Upozorava kako je glavna cesta opasna, jer automobili jure stalno.

"Nitko ne obraća pažnju na to. Nit se što poduzima, stalno moramo paziti na djecu da ne bi izletili na cestu nit tko koči nit išta kao što vidite pješačkih prijelaza ni nema takoreći", kaže Dragana Munižaba iz Gračaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom slučaju tragedija je izbjegnuta za dlaku. Uskoro bivši predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade morat će objasniti zašto nije stao i pružio pomoć djetetu kojeg je udario. A o tome može ovisiti i kazna koju će dobiti.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo