STRAVA U MEĐIMURJU / Cure detalji obdukcije Jasmine Dominić, sutra pogreb: Tko je sve znao za ženu u zamrzivaču?

Dovršena je obdukcija tijela pronađenog u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu

19.2.2019.
18:42
VOYO logo

Rezultati još nisu objavljeni, ali neslužbeno doznajemo kako je žrtva ubijena udarcima u glavu nepoznatim predmetom.

Iako identitet tek treba službeno potvrditi, obitelj je osmrtnicom najavila sutrašnji pogreb Jasmine Dominić. Njezina osumnjičena sestra je u pritvoru, a u Palovec je stigla i majka iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH još šuti o identitetu, no obitelj, već zna - zamrznuto tijelo u škrinji je Jasmina Dominić. 

Članovi obitelji ni danas ne žele pred kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu dovršena je obdukcija nad tijelom. DORH još uvijek ne objavljuje nalaze, no neslužbeno, žrtva je ubijena s dva udarca u glavu. Osumnjičena, Jasminina sestra, Smiljana Srnec u toku dana još nije bila ispitana.

"Kakve činjenice ćemo dobiti, tako ćemo tempirati i ostale dokazne radnje. Dakle, ispitivanje osumnjičenice ovisi o tome što će se događati u daljnjem tijeku postupka'', kazao je Darko Galić, županijski državni odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ispitat će je do isteka zakonske mogućnosti trajanja pritvora, do sutra u 10 sati.

Podsjetimo, tijelo je pronađeno u zamrzivaču pod stepenicama u kući u kojoj je živjela šesteročlana obitelj, od kojih je dvoje maloljetnika. Bilo je skvrčeno, s glavom stisnutom u koljenima te prekriveno smrznutom hranom.

Pronašao ga je zaručnik Smiljanine kćeri. Tijelo je u takvom položaju dopremljeno na obdukcijski stol gdje se dva dana odmrzavalo. Proces je trajao dugo jer je trebalo pažljivo odstraniti smrznutu krv u području glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je 2005. godine istraživala Jasminin nestanak, no dokaza da je stradala nije bilo. Članovi obitelji su, tvrdi policija, davali lažne informacije.

"Opravdanja su bila da je otišla na brod, da je otišla negdje u inozemstvo, čak i da se ona javljala govorili. Znači, dosta su nas, kako bih rekao, odvlačili u drugu stranu'', podsjetimo, kazao je Nenad Risek, glasnogovornik međimurske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lažne tragove policiji je davalo više članova obitelji. Stoga se postavlja pitanje tko je sve znao za Jasmininu tragičnu sudbinu.

Usprkos skrivanju tragova, policija je 2005. ipak pretraživala kuću i dvorište, ali tijelo nikad nisu pronašli. Je li bilo policijskih propusta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica, stoga je u ovoj fazi preuranjeno govoriti o bilo kakvim propustima'', poručuju iz MUP-a.

Jasmina Dominić bit će pokopana sutra, u srijedu, u 15 sati na mjesnom groblju u Palovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je majka ta koja je identificirala tijelo, kojoj je ovo vjerojatno jedan od najgorih dana u životu, danas pred kućom gore svijeće, a obitelj se okupila, očekujući sutrašnji pokop i daljnji nastavak istrage, kazao je naš reporter Ivan Žada koji se javio iz Palovca.

U međuvremenu, slučaj koji je zgrozio Hrvatsku odjeknuo je i izvan granica.

Uz regionalne medije, vijest o truplu pronađenom u zamrzivaču prenose ugledni mediji iz svijeta. Fox News uz fotografiju Jasmine Dominić piše kako je vjerojatno riječ o njezinu tijelu. Associated Press također govori o morbidnom otkriću u zamrzivaču obiteljske kuće. Daily Mail navodi da je uhićena sestra nestale djevojke, a okrutni zločin završio je i na stranicama Independenta, Washington Posta i Spiegela. 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo