Javiti se može do ponoći / Darko Kovačević Daruvarac dolazi u Remetinec! Zatvorsku kaznu izdržavat će u Glini!?

Daruvarcu je ostalo odslužiti tri godine i pet mjeseci zatvorske kazne zbog brutalnog premlaćivanje djevojke

12.8.2019.
18:30
VOYO logo

Darko Kovačević Daruvarac broji posljednje sate na slobodi. Neslužbeno doznajemo da je na putu prema Zagrebu. Sam je odlučio prijaviti se za izdržavanje kazne iako je još mogao biti na slobodi jer mu zakon to dopušta. 

Darko Kovačević Daruvarac mora se prijaviti u Centar za dijagnostiku u Remetincu. Ondje prolazi provjeru pravosudne policije, oduzimaju mu se stvari koje ne mogu u ćeliju, a zatim prolazi i liječnički pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatim odlaze na Odjel na kojem se smještaju zatvorenici Centra za dijagnostiku gdje voditelj Odjela zajedno s upraviteljicom raspoređuje zatvorenike po spavaonicama", pojasnila je proceduru , upraviteljica Centra za dijagnostiku u Zagrebu.

Svojevoljno se javio

Iako je još mogao biti na slobodi jer mu je odvjetnik na godišnjem odmoru pa nije primio rješenje o izdržavanju kazne, Kovačević se odlučio sam prijaviti za izdržavanje kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On u ovom trenutku se ne može javiti bilo kojoj policijskoj postaji pa da ga policija privodi jer u ovom trenutku za njim nije raspisana tjeralica i policija s njim nema ništa. Znači, isključivo se mora javiti u Centar za dijagnostiku i programiranje", kazao je , bivši ravnatelj Uprave za zatvorski sustav.

Javiti se može do ponoći do kada je porta otvorena, a već sutra će se odlučiti s kime će dijeliti ćeliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Određujemo s obzirom na strukturu koja je u zatvoru i spavaonici. Nećete staviti sve visokorizične zatvorenike u jednu sobu. Nego ćemo rasporedit, pravimo procjenu manje rizični, srednje rizični, visokorizični tako ih raspoređujemo da ne bi bili svi isti na hrpi", kaže upraviteljica Pilon.

S obzirom na to da je Daruvarac osuđen za nanošenje teških tjelesnih ozlijeda, on se ubraja u skupinu visokorizičnih zatvorenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo da bi nakon Centra za dijagnostiku Darko Kovačević trebao biti poslan na izdržavanje kazne u zatvor u Glini.

"Rješenje o donošenju odluke za upućivanje na izdržavanje kazne donosi Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa i tada nakon dan- dva-tri, se odrađuje njegov transfer u kaznionicu na izdržavanje kazne zatvora", dodao je bivši ravnatelj Uprave za zatvorski sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darko Kovačević Daruvarac treba odslužiti tri godine i pet mjeseci zbog teškog premlaćivanja 18-godišnje djevojke. Na slobodu bi mogao nakon što odsluži dvije trećine kazne.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo