Nakon izlaska iz zatvora / Daruvarac ekskluzivno za RTL: 'I ja sam žrtva, život mi je uništen. Nemam razloga ostati u Hrvatskoj'

Darko Kovačević Daruvarac, nepravomoćno osuđen na pet godna zatvora, od danas je na slobodi

10.2.2019.
19:40
VOYO logo

Darko Kovačević Daruvarac, nakon izlaska iz zatvora, u telefonskom razgovoru za RTL kazao je kako je ogorčen na medijske napise koji tvrde da je zlostavljao neke zatvorenike dok su njega drugi šamarali. Ponovio je da to nije istina, da ga nitko nije zlostavljao niti je on ikoga zlostavljao.

Dodao je kako su se u zatvoru svi prema njemu ponašali 'fer', kako ostali zatvorenici, tako i pravosudni policajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ono što se događalo proteklih mjeseci, povezano s njegovim imenom, kaže, na njemu je ostavilo traga. Kazao je da mu je život upropašten i da se ne može 'oprati' od onoga što je napravio. Isto tako, kazao je, svoju budućnost, nakon pravomoćnosti presude, nakon kazne, nakon svega, ne vidi u Hrvatskoj. Kaže kako je ozloglašen i ne zna što bi tu radio. 

Dodao je kako su za vrijeme trajanja čitavog postupka ugrožena njegova ljudska prava te se zbog toga planira žaliti Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Nije precizirao koga bi u tom slučaju tužio - medije ili pravosudne institucije, no on smatra kako je sada i on žrtva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pogledajte kako je Daruvarac napustio istražni zatvor s vrećicom: 'Neću bježati iz Zadra'

Image

Pogledajte kako je Daruvarac napustio istražni zatvor s vrećicom: 'Neću bježati iz Zadra'

Darko Kovačević Daruvarac, nepravomoćno osuđen na pet godna zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke, od danas je na slobodi. Poručio je da neće bježati. Iz istražnog zatvora izišao je rano jutros nakon isteka rokova za zadržavanje prije pravomoćne presude. Prema nekim procjenama, na privremenoj slobodi mogao bi provesti i više od godinu dana, zbog čega obitelj njegove žrtve razmišlja i o odlasku iz Zadra.

"Rekao sam neću bježat i to je to, to mogu reći. Čekam pravomoćnost kazne. Ne želim ništa komentirati. Ostajem u Zadru i nisam ljut na nikoga", kazao je Darko Kovačević koji je iz zatvora krenuo kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put ga kući nije vozila policija, čekao ga je taxi i odvezao.

Djevojka koju je brutalno pretukao u lipnju prošle godine i njena majka nisu imale komentara, ali njihov odvjetnik je potvrdio da one razmišljaju o odlasku iz Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, razmišljaju o odlasku iz Zadra. One imaju policijsku zaštitu i imat će dok traje ovaj postupak, tu dileme nema, ali subjektivni osjećaj straha on je ovdje opravdan i razumljiv, ali mehanizmi zaštite u takvim situacijama ne postoje", kazao je Milan Petričić, odvjetnik pretučene djevojke.

Majka pretučene djevojke kratko je za RTL poručila kako izlazak iz zatvora ne želi komentirati te da se čitava obitelj jako loše osjeća zbog puštanja Darka Kovačevića na slobodu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik žrtve smatra kako po postojećim zakonskim rješenjima nema pomoći kod ubrzanja postupka ili određivanju mjera opreza nakon što je već konzumirana mjera obaveznog vraćanja u istražni zatvor. 

"Bojim se da je ovakva odluka prvostupanjskog suda u skladu sa zakonom", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj slučaj više nije priortet ni kod donošenja pravomoćne presude.

"Mi znamo u ovakvom slučaju, za ovakva kaznena djela, ako optuženik nije u istražnom zatvoru nikad pravomoćna presuda nije prije godine dana. To znamo, to je stvarnost i to je realno", dodaje odvjetnik Petričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo navodno se u ponedjeljak planira žaliti na odluku Izvanraspravnog vijeća Općinskog suda u Zadru zbog neizricanja mjera opreza. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo