sud ga odbio / Daruvarac iz zatvora želi obnoviti sudski postupak: 'Ovakve presude za slomljeni nos nemaju smisla'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Darko Kovačević Daruvarac je po izricanju presude kazao da se manje dobiva za ubojstvo

13.6.2020.
8:30
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Darko Kovačević Daruvarac, pravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora jer je 2018. brutalno premlatio svoju tada 18-godišnju djevojku, služi kaznu u kaznionici u Glini, a iz zatvora je pokušao pokrenuti obnovu sudskog postupka. 

"To se može zatražiti u slučaju da su se pojavili novi dokazi, činjenice i okolnosti, ili oni koji se na suđenju nisu mogli iznijeti iz nekog razloga. Zahtjev za obnovom postupka Općinski sud odbio je prošlog rujna. Nakon žalbe o tome je odlučivao Županijski sud u Zadru te je žalba pravomoćno odbijena 25. svibnja i ponavljanja postupka neće biti", rekao je za 24 sata Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daruvarac je, piše portal, uvjeren da mu je bilo povrijeđeno pravo na pošteno suđenje zbog navodne medijske hajke.

Kovačević je lani odmah nakon izricanja presude, koja mu je smanjena s prvotnih pet na četiri godine zatvora najavio daljnje pravne bitke. Godinu manje dobio je nakon žalbe na nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Zadru. Sud je žalbu djelomično prihvatio pa je tako ublažena za godinu dana za oba kaznena djela, premlaćivanje i prijetnje za koje je osuđen, zbog izraženog žaljenja i kajanja nasilnika kao i priznanja, što mu je sud prihvatio kao olakotne okolnosti. No, Daruvarac je očekivao manju kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neugodno sam iznenađen! Po svemu onome što je Općinski sud u Zadru napravio, po svim njegovim brojnim greškama i propustima, prvostupanjska presuda je trebala pasti i biti novo suđenje. A ja sam dobio četiri godine kao da mi je suđeno za pokušaj ubojstva, a ne za nanošenje obične teške tjelesne ozlijede, na što su i ukazali svi vještaci. Uvjeren sam da je sud takvu odluku donio zbog pritiska iz pravosuđa ili politike, a najvećim krivcima za to smatram medije koji su stvorili atmosferu linča. Ovakve presude za slomljeni nos nemaju smisla, manje se dobiva za ubojstvo! Neću na ovome stati, nastavit ću pravnu borbu prema Ustavnom sudu i sudu za ljudska prava u Strasbourgu", rekao je tada Daruvarac.

Njegov odvjetnik Boris Radman u petak nije želio razgovarati o “slučaju Daruvarac” pa ni o razlozima koje je naveo kao razlog u zahtjevu za obnovom postupka, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo