Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BRUTALNO PRETUKAO DJEVOJKU

Daruvarac u nedjelju izlazi iz pritvora, a može i legalno otići u inozemstvo

Daruvarac do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana

Nikolina Radić/ 6.2.2019. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Darko Kovačević zvan Daruvarac, koji je 10. siječnja u Zadru nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke, u nedjelju će biti pušten na slobodu. 

Daruvarac do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnog zatvora, pa će nakon nedjelje pravomoćnost presude čekati na slobodi.

Po drugi put u dva mjeseca Darko Kovačević Daruvarac trebao bi izaći kroz vrata istražnog zatvora i sa slobode čekati pravomoćnost presude prema kojoj je proglašen krivim. 

Image

Dobio 5 godina zatvora! Pogledajte kako Daruvarca vode u zatvor

Fotogalerija

"Za tešku tjelesnu ozlijedu kazna vam je ukupno 4 godine i 6 mjeseci, a za prijetnju 10 mjeseci. Ukupno 5 godina, bezuvjetnog zatvora", kazala je na izricanju presude Mitra Meštrović, sutkinja Općinskog suda u Zadru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Istražni zatvor mu istječe 10.

Optužen je bio za prijetnje bombom svojoj povremenoj djevojci i za nanošenje teških tjelesnih ozlijeda 13. lipnja prošle godine, a prvostupanjska presuda od 5 godina zatvora ga je vratila natrag u pritvor, ali samo na mjesec dana ukoliko do tada presuda ne bude potvrđena.

"Procedura je takva da njemu istražni pritvor istječe 10. Što se tiče istražnog zatvora, nema tu što. Tu je zakon jasan i ne ostavlja mogućnost drugačije interpretacije", rekao je Denis Klarendić, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Upravo se čita

A pravomoćnost presude nije bilo realno očekivati unutar mjesec dana zbog mogućih žalbi na presudu i vezane procedure.

"Očekuje se pretpostavljam žalba obrane okrivljenika, nakon toga je rok od 8 dana kad se dostavlja Državnom odvjetništvu na odgovor. Nakon toga spis, odnosno predmet ide na Županijski sud", rekao je Klanderić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar pravosuđa zbog Daruvarca je svojedobno posjetio zadarski sud. "Moguće je odrediti i sigurnosne mjere koje su u ovoj prvoj fazi izricanja do prvostupanjske presude također bile određene. Ne znam u ovom trenutku, moram priznati, da li je sud u ovom trenutku odredio takve mjere i za dalje, ali u svakom slučaju u fazi smo izmjena Zakona o kaznenom postupku", kazao je ministar Dražen Bošnjaković.

Ukinute mu i mjere 

Darku Kovačeviću je prije 10-ak dana ukinuta i obaveza prijavljivanja na policiju tri puta tjedno, zabrana prilaska oštećenoj djevojci, a vraćeni su mu i svi osobni dokumenti. 

"Mi smo stavili prijedlog Sudu u odnosu na mjere opreza koje nisu ukinute trenutkom određivanja istražnog zatvora. Sud je o tome odlučio i donio odluku da se mjere ukinu. Ukinute su već", kazao je Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića.

"To sud odlučuje i Državno odvjetništvo, ali mislim da nema osnova za to jer su svi rokovi za istražni zatvor protekli", rekao je Radman na pitanje vraćaju li se mjere kada izađe iz pritvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

A ukoliko se nove mjere ne budu mogle odrediti, Daruvarac bi mogao sasvim legalno i preko granice.

Nikolina Radić/ 6.2.2019. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba