konačna odluka / Daruvarac izlazi na slobodu: Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru odbilo mjere opreza!

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Moći će se približiti žrtvi, neće morati policiji predati osobnu i putovnicu i moći će slobodno napuštati teritorij RH

8.2.2019.
15:52
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

NOVO:

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru odbilo mjere opreza u slučaju Darka Kovačevića Daruvarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To, dakle, znači da će se moći približiti svojoj žrtvi, neće morati policiji predati osobnu iskaznicu i putovnicu, moći će slobodno napuštati teritorij Republike Hrvatske i neće se morati redovito javljati policiji.

Njegov odvjetnik Boris Radman objasnio je za Vijesti.hr zbog čega je tražio izuzeće izvanraspravnog vijeća. "Točno je da sam tražio izuzeće jer je zahtjev Državnog odvjentika nezakonit  i nezakonito je, što se tiče obrane, zakazana sjednica izvanraspravnog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se odobri kazna istražnog zatvora nema mogućnosti ukidanja obligatornog istražnog zatvora, što znači da takav zahtjev treba odbaciti. Kako nije odbačen odlučili su ući u meritum raspravljanja što znači da bi mogli donijeti bilo kakvu odluku", kazao je Radman. 

RANIJE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinski sud u Zadru je danas odlučivao o određivanju mjera opreza Darku Kovačeviću Daruvarcu koji je osuđen na pet godina zatvora zbog premlaćivanja djevojke u jednom kafiću u Zadru, ali u nedjelju izlazi na slobodu jer istječe rok od mjesec dana zadržavanja u pritvoru. 

Odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca, Boris Radman, ranije je poslao zahtjev za izuzećem izvanraspravnog vijeća i predsjednika suda koji je ubrzo odbijen, potvrdio je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić te se potom ponovno sastalo vijeće kako bi odlučivalo u puštanju Kovačevića iz istražnog zatvora i određivanju mjera opreza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvanraspravno Vijeće odlučuje i o ukidanju istražnog zatvora i o mjerama opreza", kazao je Klarendić.

Podsjetimo, presuda Kovačeviću na pet godina otprije mjesec dana je nepravomoćna, a rok za zadržavanje u pritvoru je istekao, pa Daruvarac u nedjelju može natrag na slobodu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kronologija zlostavljanja mlade Zadranke: Prvo Daruvarac, pa sustav, a sada i gnjusne prijetnje pojedinaca

No, sve su mu te mjere već bile nametnute, ali i ukinute, jer je bio iza rešetaka. Nakon šest mjeseci istražnog zatvora mogao je na slobodu, jer presude još nije bilo.

Za subotu je najavljen i novi prosvjed na Narodnom trgu u Zadru na kojem će se tražiti, po riječima organizatorice Mirjana Jurjević-Adžić, da "institucije napokon počnu raditi svoj posao". Jučer je otkrila i da obitelj žrtve Darka Kovačevića Daruvarca planira odseliti iz Zadra nakon što su ovog tjedna primili jezive prijetnje smrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17-godišnjak koji im je prijetio preko Instagrama je jučer uhićen.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo