Sukob u kafiću / Daruvarac uzvraća 'udarac': Kazneno prijavio mladića zbog kojeg je završio iza rešetaka

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Mladića je prijavio za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji

31.3.2019.
15:00
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Zbog verbalne prijetnje, Darko Kovačević Daruvarac (32) u nedjelju će oko 17 sati biti predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje.

Prema članku 139. Kaznenog zakona, za ozbiljnu prijetnju smrću i teškim ozljeđivanjem pojedincu i njegovoj obitelji može se dobiti do tri godine zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačević je u subotu oko 18 sati na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Boriku u Zadru, nasrnuo na 24-godišnjaka i pritom mu prijetio. Do napada je došlo navodno zbog objava koje je 24-godišnjak iznosio na društvenim mrežama vezano uz ranije događaje u kojima je sudjelovao Daruvarac. Mladić je nakon toga otišao u službene prostorije Prve policijske postaje Zadar gdje je podnio prijedlog za kazneni progon zbog osnova sumnje da mu je Daruvarac uputio prijetnje koje su kod njega izazvale strah.

Po zaprimljenoj prijavi, ubrzo je uhićen 32-godišnjak te doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako doznaju Vijesti.hr, u nedjelju je došlo do obrata u slučaju. Daruvarac je u prisutnosti svog odvjetnika podnio prijavu protiv 24-godišnjaka i to zbog tri kaznena djela: prijetnje, nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju i lažnog prijavljivanja.

"Policijski službenici nastavljaju provođenje kriminalističkog istraživanja kako bi se utvrdile sve činjenice vezane uz navedeni događaj", kazala je glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Kovačević je bio na slobodi iako je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora jer je 13. lipnja prošle godine u drugom zadarskom kafiću brutalno pretukao 18-godišnju djevojku. Cijeli je slučaj podignuo puno prašine nakon što je objavljena snimka kako nogama i rukama mlati jedva punoljetnu djevojku koja bespomoćno leži na tlu. 

Građani suorganizirali prosvjede jer je nakon isteka polugodišnjeg pritvora u prosincu prošle godine pušten na slobodu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo