Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Obiteljske veze i poznanstva!?

Daruvarca bi, nakon dva smanjenja kazne, još i ranije oslobodili - bio je dobar u zatvoru. Pravosudni policaj...

Njegovo ponašanje u zatvoru je uzorno... Neki s kojima je RTL razgovarao, tvrde da je Daruvarac izvjesnu čuvaricu po zatvoru nosio na leđima

Ružica Đukić/ 21.2.2022. u 20:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Darko Kovačević zvani Daruvarac, poznat po brutalnom  premlaćivanju 18-godišnjakinje, uskoro bi mogao na slobodu zato što se ponaša pristojno. Je li za taj otpust zaslužna i pravosudna policajka koja, prema prijavama svojih kolega, održava bliske odnose sa zatvorenicima?

Koliko im ona znači, jedan od njih pokazao je i tetovažom. Priču ima Ružica Đukić

Slučaj je zgrozio javnost. Darko Kovačević u lipnju 2018. brutalno je prebio svoju, tada 18-godišnju djevojku, i za to je dobio pet godina zatvora. Potom mu je kazna smanjena na četiri, a onda, zato što je dobio dijete, ponovno mu je smanjena na tri godine i devet mjeseci.

Ali, čini se, neće odslužiti niti toliko, jer je njegovo ponašanje u zatvoru opisano kao uzorno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kovačevićev odvjetnik Velimir Došen kaže: 

"Ne sad što je u pitanju Kovačević, što ja kao štitim svog klijenta, ovdje je stvarno svrha kažnjavanja ne ispunjena, nego - opet vam kažem - njemu se gledalo pod povećalom njegovo ponašanje. Kad je on dobio takvo mišljenje, onda možete misliti da je zaslužio ono što se kaže 'puta dva'."

Upravo se čita

Image
ŽIVOT NA VAGI

Edo pitao Šteficu otkud mu je poznata: 'Studirali smo zajedno na kineziološkom'

Aktivistkinja za ljudska prava Sanja Sarnavka je, međutim, drugačijeg mišljenja:

"Mislim da u ovoj situaciji, kad živite u nekom manjem gradu, da to mora bit prestrašno. Mislim, kako hodati ulicama uz pomisao da ćete tu osobu ponovno sresti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na ovu se odluku žalilo Županijsko državno odvjetništvo. Za njegovo puštanje, smatraju pravosudni policajci koji su podnijeli prijavu svom sindikatu, zaslužna je i jedna njihova kolegica. Neki s kojima smo razgovarali čak tvrde da je tu 29-godišnjakinju Daruvarac po zatvoru nosao na leđima. 

Armin Tatalević, predsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske:

"Mi smo na kraju 2021. o tome izvijestili zatvorski sustav. Sve ono što smo mi dobili i kroz anonimno pisanje naših članova i drugih naših kolega koji rade, mi smo to proslijedili Upravi za zatvorski sustav i zatražili smo da se istraži.

Pravosudna policajka obiteljski je povezana s rukovodećim službenikom zatvora, što su potvrdili i iz Ministarstva pravosuđa. Neslužbeno, taj član obitelji želio je da završi njeno prijateljstvo s Daruvarcem te je, navodno, utjecao na to da ga se čim prije pusti iz pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iz Ministarstva tvrde kako ove pritužbe nisu stigle do ministra: 

"Sam ministar nije zaprimio pritužbu, ali je, nastavno na objavljene informacije u medijima, zatraženo očitovanje nadležnih službenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju. Po zaprimljenim očitovanjima i provjeri objavljenih navoda, utvrdit će se postoji li osnova za daljnja postupanja."

No, predsjednik Sindikata tvrdi da je ministar upoznat.

"Sad smo imali sastanak, 18. siječnja, s ministrom, sa svima, s Upravom za zatvorski sustav. Ponovno smo ih usmeno izvijestili o tome što sumnjamo odnosno, što ljudi nama pišu, i zatražili smo da se napravi unutarnja kontrola, inspekcijski nadzor da utvrde šta je bilo, da li je to istina ili ne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što god bilo istina, jedno je sigurno. Nikad nijednu pravosudnu policajku zatvorenici nisu toliko voljeli da su njezin lik i na prsa tetovirali. 

Ružica Đukić/ 21.2.2022. u 20:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
KRŠ I LOM

Teška nesreća u centru Zagreba: Jedna osoba ozlijeđena, dijelovi automobila na rasuti na sve strane

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba