velika zapljena droge / Detalji filmskog uhićenja narkodilera, među kojima su bili i Hrvat i Srbin: 'Ova zaplijena kokaina je značajna'

Uhićeno je 38 osoba, a među njima jedan Hrvat i jedan srpski državljanin koji živi u našoj zemlji

8.6.2022.
20:14
VOYO logo

Jedna od najvećih zapljena droge u Europi! U međunarodnoj akciji koja je bila usmjerena protiv kolumbijskog Zaljevskog klana u luci Trst zaplijenjeno je više od četiri tone kokaina. Uhićeno je 38 osoba, a među njima jedan Hrvat i jedan srpski državljanin koji živi u našoj zemlji. Filmska uhićenja narkodilera u šest država: od Italije, Slovenije, Bugarske, Nizozemske, Kolumbije do Zagreba i Karlobaga, gdje su temeljem talijanskog Europskog uhidbenog naloga pala dvojica krijumčara droge od 33 i 37 godina.

Više pretresa stanova

''Izvršeno je više pretresa stanova i drugih prostorija, više pretraga vozila. u ovom slučaju jedne Škode kojom prilikom je nađen veći broj mobilnih uređaja i informatičke opreme. Škoda je oduzeta'', rekao je Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnjom američke i europske policije i istražitelja zaplijenjeno je četiri tone i 300 kilograma kokaina, ulične vrijednosti 240 milijuna eura te 2 milijuna eura gotovine.

''Četiri tone je velika, i to značajna količina. Mi smo imali u Hrvatskoj velike zapljene, a ovo je jedna zapljena koja je značajna jer je zadan i udarac ilegalnom tržištu'', izjavio je kriminalist Dubravko Klarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija je trajala godinu dana. Uhićenja su počela lani u studenom pa su nastavljena u ožujku, kada su uhićena četvorica Hrvata. Istraga je prvenstveno bila usmjerena protiv kolumbijskog Zaljevskog kartela.

Image
SURADNJA S ITALIJOM /

U međunarodnoj akciji u Hrvatskoj uhićene dvije osobe povezane s krijumčarenjem kokaina

Image
SURADNJA S ITALIJOM /

U međunarodnoj akciji u Hrvatskoj uhićene dvije osobe povezane s krijumčarenjem kokaina

Hrvatsko narko tržište je nekoliko puta uzdrmano

''Riječ je o međunarodnom zločinačkom kriminalu koji se prvenstveno bavila krijumčarenjem droge iz Kolumbije prvenstveno za Italiju, ali i za ostalo europsko tržište'', pojasnio je Rastović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko narko tržište u posljednje vrijeme uzdrmano je već nekoliko puta. Pali su krijumčari kokaina kroz luku Ploče iz Ekvadora u kontejnerima banane, a prije manje od dva mjeseca policija je razbila veliki balkanski narko kartel povezan s Darkom Šarićem. Svojim akcijama u Hrvatsku su dopremili stotine kilograma kokaina.

Na hrvatskom tržištu droga nikad nije bila pristupačnija, a ovo je nažalost još jedan pokazatelj jakosti hrvatskog narkomiljea, kaže doktor Sakoman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Grozno je kad je neka država grozna u organiziranom kriminalu, kako je trenutačno u Hrvatskoj. Budući da ima puno puteva i izvora droge, svi oni u ovom trenutku u dobro posluju, a vođe ne padaju nego i dalje rade svoj posao'', kazao je Slavko Sakoman, stručnjak za liječenje ovisnosti.

Svoj posao barem na neko vrijeme neće obavljati uhićeni dvojac. Nakon ispitivanja tužiteljstvo za njih traži istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo