balkanski kraljevi kokaina / Detalji iz svijeta uhićenog narko klana: Otimanje šlepera s drogom. Cijena? 150 kilograma kokaina

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Ubojstva su dogovarali kao da se radi o otkazu radniku koji ne radi dobro. Dopisivali su se preko messengera koji je bio skriven u kalkulatoru mobitela

15.4.2022.
22:40
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

Krijumčarili su u kontejnerima tone kokaina iz Južne Amerike u Europu. Muku mučili s južnoameričkim dobavljačima za koje su sumnjali da su ih potkradali i to u poslu u kojemu se zbog "manjka na blagajni" gubi glava.

Kako donosi Jutarnji list, kako bi utvrdili tko krade kokain iz pošiljki, organizirali su poligrafska testiranja za svoje suradnike. Dogovarali su ubojstva na način da to više liči na pripremu otkaza nezadovoljnom zaposleniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kokainska hobotnica crnogorskoga narkobosa Darka Šarića, koji se od 2014. nalazio u srbijanskom zatvoru, nastavila je djelovati. Protiv Šarićeva hrvatskoga suradnika Petra Ćosića u Splitu vodio sudski postupak zbog šverca 330 kg kokaina, njih obojica, barem prema najnovijim inkriminacijama, vrlo uspješno nastavili "raditi" prebacujući tone kokaina u Europu. No policija ih je nastavila nadzirati.

Image
NESLUŽBENO /

Neka dobro poznata imena iz krim miljea nakon uhićenja Darka Šarića mogla bit postati interesantna hrvatskom pravosuđu

Image
NESLUŽBENO /

Neka dobro poznata imena iz krim miljea nakon uhićenja Darka Šarića mogla bit postati interesantna hrvatskom pravosuđu

Kako se neslužbeno doznaje, datum uhićenja Petra Ćosića u Hrvatskoj i Šarića koji je prije 4 mjeseca pušten u kućni pritvor svojeg beogradskoga doma, nije bio slučajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražni sudac zagrebačkoga Županijskoga suda u četvrtak prihvatio je kompletan prijedlog Uskoka te odredio istražni zatvor protiv svih osumnjičenika: Ćosića, njegovoga nećaka Manuela Vulića, poduzetnika Ante Vrcana,Marka Carevića, Dragana Kričke, Luke Jerkovića,Vjekoslava Junkovića te Gorana Vuka. Vulić je zasad jedini nedostupan te je za njime u tijeku raspisivanje međunarodne tjeralice i europskog uhidbenoga naloga.

U zatvoru se na odsluženju kazne zbog krijumčarenja kokaina u luci Ploče već nalaze zagrebački poduzetnik Oliver Čokara i Anđelko Oršulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćosića i ostale tereti se da su od 2019. do uhićenja iz Ekvadora organizirali niz pošiljki kokaina čija je težina išla i do pola tone. Ćosiću i njegovom nećaku Vuliću na teret se stavlja da su zajedno s nepoznatim osobama organizirali likvidaciju Milana Milovca zvanoga "Čupavi", suradnika Darka Šarića koji je živio u Ekvadoru.

Veći dio dokaza protiv ove skupine pribavljen je uz pomoć međunarodne policijske suradnje kojom je probijena enkriptirana komunikacija na tajnom messengeru SKY. Riječ je o posebnom programu koji se instalira na mobitel, ali je skriven u kalkulatoru. Kada se u kalkulator unese određeni tajni PIN, otvara se skriveni messenger. Na njemu se komunicira pod nadimcima te PIN-ovima, a posebno je zanimljiva osoba koja se skriva iza PIN-ova 8I1JDW, 2MIPSK, F8BD55, budući je riječ o nekome kome su Ćosić, ali i drugi osumnjičenici, pa i ubijeni Milovac, iskazivali veliki respekt i odanost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misteriozni "gospodin 8I1JDW, 2MIPSK, F8BD55" pojavljuje se samo u komunikaciji kojom se dogovara ubojstvo Milovca, dugogodišnjega suradnika Darka Šarića koji je prije desetak godina pobjegao u Ekvador.

Kilogram kokaina u Ekvadoru plaćali su između 4500 do 5000 eura, a u Europi bi ga prodavali za cca 28.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od priča ovog narko svijeta je i neuspjeli iskrcaj pola tone kokaina koji je bio na brodu Zlata R. i koji je plovio pod libijskom zastavom. Trebali su ga iskrcati u antverpenskoj luci, ali je produljio do Hamburga, a onda su angažirali pomagače u Njemačkoj da ga izvuku drogu iz kontejnera. U tome su uspjeli tek kad su presreli 30. prosinca 2019. kamion u kojem vozač nije ni znao što prevozi. Njemački pomagači uzeli su 150 kg kokaina, Šarac je preuzeo 350 kg te ih prodao za 9,8 milijuna eura.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo