užas u uzdolju / Detalji napada na Srbe: Okupili su se na Kmanu i krenuli. Pričekali su da padne mrak i ušli u kafić

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Iako je policija demantirala, neslužbeno se doznaje da je jedan od uhićenika ipak sudjelovao i u napadu iz mržnje na sezonske radnike na Braču

30.8.2019.
20:25
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Zbog organiziranog ispada šačice huligana koji su prije osam dana u Uzdolju demolirali kafić i pretukli 18 gostiju srpske nacionalnosti, idući mjesec dana iza rešetaka šibenskog zatvora provest će D. P. (28), J. M. (19), J. N. (21) i D. L. (19), piše Jutarnji list.

I dok se za još petoricom huligana traga, četvorku Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku tereti za nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari te da su pet osoba lakše ozlijedili iz mržnje. Prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Privedeni osumnjičeni za napad na Srbe u Uzdolju

Image

Privedeni osumnjičeni za napad na Srbe u Uzdolju

Okupili su se, kako piše Jutarnji list, u Splitu, na predjelu Kman odakle je 28-godišnji D. P. povezao Opelom dvije osobe prema Uzdolju, a pridružila su im se i druga vozila. Pričekali su uz cestu da padne mrak nakon čega je jedan od huligana otišao u kafić u izvidnicu.

Nakon što je zatekao goste u navijanju, izašao je van, što je bio znak da krenu u obračun s građanima srpske nacionalnosti koji su gledali utakmicu na televiziji i navijali za Crvenu Zvezdu. Policija je brzo ušla u trag nekolicini huligana na području Splita. Svi su redom poznati policiji zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je policija to u srijedu demantirala, Jutarnji list neslužbeno doznaje da je jedan od uhićenih ipak sudjelovao i u napadu iz mržnje na sezonske radnike na Braču prije dva mjeseca kada je teško ozlijeđen supetarski vatrogasac koji je štitio sezonce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo