bez težih ozljeda / Detalji teške prometne nesreće kod Vrgorca: autobus zbog snijega otklizao u stijene, svemu kumovale ljetne gume

Image
Foto: Thinkstockphotos/Ilustracija/Arhiva

Vozač je zbog 15-ak centimetara snijega ispod zabiokovskog prijevoja izgubio kontrolu nad vozilom, koje je svojom lijevom stranom otklizalo u stijene

21.2.2018.
19:43
Thinkstockphotos/Ilustracija/Arhiva
VOYO logo

U nesreći autobusa tvrtke Croatia Bus, koja se u srijedu ujutro dogodila na cesti Vrgorac - Zagvozd, oko 500 metara prije ulaska u tunel Turija, teže je ozlijeđen 30-godišnji vozač koji je prevezen na liječenje u KBC Split, dok je 15 putnika, srećom, prošlo bez većih posljedica.

Autobus marke Volvo, zagrebačkih registracijskih oznaka, prevozio je radnike prve smjene tvornice Krah iz Vrgorca na posao u Zagvozd, ali je vozač zbog 15-ak centimetara snijega ispod poznatog zabiokovskog prijevoja izgubio kontrolu nad vozilom, koje je svojom lijevom stranom otklizalo u stijene uz južni prometni trak, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najjači udar pretrpio je upravo dio autobusa kod mjesta vozača, koji je, doznaje se u bolnici, zadobio iščašenje lijevoga kuka i skočnoga zgloba, a slomljena mu je i potkoljenica. Operiran je na odjelu traumatologije u Splitu.

Većina radnika nije krila šokiranost nakon nesreće tijekom putovanja na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan kolega se dobro udario, a s obzirom da je dijabetičar, odmah je primio adekvatnu medicinsku pomoć. Mislim da su ovoj nesreći, osim snijega, kumovale i ljetne gume na autobusu", rekao je jedan od putnika koji je svjedočio incidentu na Napoleonovoj cesti.

"Šokiran sam, ne znam što drugo reći. Žao mi je što se ljudima to dogodilo, zbog toga jutros nismo radili. Međutim, sutra nastavljamo s proizvodnjom", izjavio je Vuković za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici vrgoračke Hitne pomoći odmah su se nakon dojave o nesreći zaputili do 30-ak kilometara udaljene Turije na području susjedne općine Zagvozd.

"Uz spomenute ozljede, vozač je zadobio i površinske ogrebotine glave te ruke. Cijelim putem do Splita bio je stabilan, vitalni znakovi bili su mu uredni. Ostali putnici nisu stradali", potvrdio je dr. Mate Kasalo, voditelj ispostave županijskoga Zavoda za hitnu medicinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo