AKCIJA USKOK-A / Detalji velikog uhićenja 10 švercera kokaina: 'Radi se o većim krijumčarenjima, spominje se još nekakvo ubojstvo...'

Osim za zločinačko udruživanje, jednog od njih tereti se i za ubojstvo u Ekvadoru. Istodobno, u Beogradu opsadno stanje - uhićen je narko boss Darko Šarić

14.4.2022.
18:32
VOYO logo

Sada su akcijom policije i USKOK-a uhićeni, a do sada su svojim akcijama u Hrvatsku dopremili stotine kilograma kokaina. Ovo su snimke njihova uhićenja i zapljena: novac, satovi, oružje. Prvooptuženi je 51-godišnji Petar Ćosić zvan Šarac. Osim za krijumčarenje droge, povezuje ga se i s ubojstvom Milana Milovca Cigle, koji je bio desna ruke narkobosa Darka Šarića.

"Radi se o nekim većim krijumčarenjima opojne droge kokain iz Južne Amerike u Ameriku, radi se o nekoliko dijelova toga kaznenog dijela, vidjet ćemo kako će to ići dalje, hoće li biti nečeg novog. Uz to se spominje još nekakvo ubojstvo", kazao je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Petra Ćosića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, u Beogradu opsadno stanje, uhićen je Darko Šarić, balkanski Pablo Escobar. Bio je u kućnom pritvoru, a trenutačno mu se sudi zbog krijumčarenja gotovo 6 tona kokaina i pranje novca. Međutim, ovaj put je operaciju vodio iz kućnog pritvora s narukvicom na nozi. 

Image
razbijen narko lanac /

Narko-likvidacija u Ekvadoru, licitacija za ubijanje policajaca, oružje s prigušivačem, plastični eksplozivi: USKOK donio detalje istrage

Image
razbijen narko lanac /

Narko-likvidacija u Ekvadoru, licitacija za ubijanje policajaca, oružje s prigušivačem, plastični eksplozivi: USKOK donio detalje istrage

Uhićeni Darko Šarić sumnjiči se da je na čelu organizirane kriminalne skupine, a priveden je i njegov odvjetnik Dejan Lazarević, dok se za ostalim članovima skupine intenzivno traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među osumnjičenima je i poduzetnik Oliver Čokara, koji je već u zatvoru zbog krijumčarenja kokaina kroz luku Ploče. Pao je u ožujku prošle godine zbog šverca 50 kilograma kokaina iz Ekvadora u kontejneru s bananama. I to dok su kokain pretovarivali.

"Mom klijentu još nije ni uručeno rješenje o provođenju istrage, kao ni poruka o pravima, on niti ne zna zašto gase dovodi u vezu s ovim što je objavljeno u javnosti. Očito je riječ o akciji USKOK-a koja je dugo pripremala", kazao je Fran Olujić, odvjetnik Olivera Čokare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo je očito pripremana, a dug je i popis uhićenih na kojem je 10 osoba. U akciji je sudjelovalo stotinjak policijskih službenika kriminalističke i interventne policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova akcija je vjerojatno jedna od najvećih, ako ne i najveća barem kada govorimo o akterima organiziranog kriminala u poslu hrvatske policije. Ja kao ministra samo mogu izraziti zadovoljstvo.

A narko organizacija razotkrivena je zahvaljujući aplikaciji Sky. Te prepiske našim istražiteljima dostavili su Amerikanci. Dešifrirane su tisuće poruka i poziva, koje su osumnjičeni razmjenjivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o aplikaciji o razmjeni poruke, dolazi sa šifriranjem poruka prilikom njihove razmjene. Prilikom instaliranja aplikacije kupuje se i njihova SIM kartica i mobitel, sve kako bi bilo što sigurnije i kako bi ta komunikacija bila sigurnija", objasnio je Dragan Petric, IT stručnjak.

Toliko sigurna ipak nije bila pa je policija razbila veliki balkanski narko kartel. Uhićeni su privedeni i na Županijski sud u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo