KAZNENO PRIJAVLJEN ZA SILOVANJE / Dinamo o pritvaranju Nigerijca: 'Naglašavamo nultu stopu tolerancije na svaki oblik nasilja'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iz Dinama su potvrdili da se Atiemwen odazvao na obavijesni razgovor, a potom je zadržan u pritvoru

28.3.2019.
16:20
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometni klub Dinamo potvrdio je informaciju RTL-a da je 23-godišnji nigerijski igrač Iyayi Atiemwen jučer bio na obavijesnom razgovoru u policiji nakon čega je zadržan od strane pritvorskog nadzornika, a u konačnici je pušten da se brani sa slobode. 

Protiv Atiemwena je bivša djevojka Iva Bošnjak podnijela privatnu tužbu, no ovog je puta Dinamovac priveden u policiju zbog pokušaja silovanja koje je prijavila djevojka iz Velike Gorice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaznena prijava za silovanje dostavljena državnom odvjetništvu

Ranije su iz PU zagrebačke potvrdili za RTL da  je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 23-godišnjim nigerijskim državljaninom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja, mladić uhićen te da je kaznena prijava, za djelo protiv spolne slobode, dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. 

"Možemo potvrditi kako se naš igrač Atiemwen u srijedu odazvao na obavijesni razgovor nakon čega je zadržan od strane pritvorskog nadzornika. Tijekom današnjeg dana su nadležna pravsudna tijela odlučila kako nema potrebe za daljnjim pritvorom te su ga pustili da se brani sa slobode", odgovorili su RTL-u iz Dinama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub će i dalje pratiti postupanje nadležnih tijela"

"GNK Dinamo još jednom naglašava nultu stopu tolerancije na svaki oblik nasilja", odgovorili su iz Dinama te dodali kako će "klub će i dalje pratiti postupanje nadležnih tijela i postupiti u skladu s utvrđenim činjenicama, vodeći se pri tome pravnim institutom presumpcije nevinosti". 

"Prvo me primio za ruke, pokušao me je svući. Ja sam se odupirala. Zatim me je počeo gušiti, a s drugom rukom me je opet počeo skidat. Ja sam ga molila da prestane, on nije prestao. Počeo me šamarat, ja sam počela vrištati", dio je ovo svjedočanstva 24-godišnjakinje s područja Velike Gorice koja je u emisijie RTL Danas kazala kako je proživjela, poput Ive Bošnjak, zastrašujuće iskustvo s nogometašem Dinama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka je pred našim kamerama ispričala da ju je šamarao, gušio i gurao joj ruke u gaćice. Svoj je iskaz dala i na policiji. Ona je već druga žena koja tvrdi da ju je ovaj nigerijski igrač napao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo