drama kod Varaždina / Dječak (13) upao u Dravu nakon što ga je srna u trku udarila. Držao se za konop i jedva održavao na površini brze rijeke

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Jedan od policajaca spustio se niz nasip dok ga je drugi policajac rukom pridržavao odozgora. Dohvatili su već pothlađenog dječaka

21.4.2022.
10:08
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu u 20.06 sati PU varaždinska zaprimila je dojavu da se 14-godišnja djevojčice nalazi na obali derivacijskog kanala HE Varaždin kod Svibovca Podravskog i da je njezin 13-godišnji prijatelj pao u Dravu te da ga ne mogu izvući iz vode.

''Voditelj smjene je u kontaktu s dojaviteljicom, istu uputio da mobitelom daje svjetlosne znakove policajcima koji dolaze na mjesto događaja s ciljem da ih što prije uoče i počnu spašavanje te joj daje upute vezano uz dječaka u vodi da se pokuša držati za neki predmet'', opisali su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
najčešće ljeti /

U Hrvatskoj od utapanja na godinu strada 90 osoba - evo koji su najčešći razlozi

Image
najčešće ljeti /

U Hrvatskoj od utapanja na godinu strada 90 osoba - evo koji su najčešći razlozi

U 20:15 sati nadležne službe stigle su na mjesto događaja. Policajci su uočili kako se  dječak u vodi drži za konop, odnosno špagu koja viri iz asfaltne podloge, a tijelo mu je potopljeno vodom koja teče jakom brzinom nizvodno prema hidrocentrali.

Jedan policajac žurno se spustio niz kosinu asfaltnog nasipa 6 metara, dok ga je drugi policajac držao rukom, te hvatom za ruku dječaka vade iz vode na nasip. Stavili su ga u policijsko vozilo i pokrili vlastitom odjećom da ga ugriju do dolaska medicinske ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavod za hitnu medicinu preuzeo je pothlađenog dječaka te je odveden u varaždinsku bolnicu.

"Obavljenim razgovorima utvrđeno je da su djevojčice zajedno s 13-godišnjakom, oko 20 sati šetale po nasipu. U jednom su trenutku u polju nedaleko od derivacijskog kanala, ugledali kako pas nepoznatog vlasnika, trči za srnom. Srna se u jednom trenutku okrenula i počela trčati u smjeru nasipa, pri čemu je udarila u tijelo 13-godišnjaka, koji je izgubio ravnotežu i od siline udara pao s nasipa u vodu derivacijskog kanala", objasnili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo