Zamalo nova tragedija / Dječak se punih pet sati grčevito držao za dno autobusa na putu za Zagreb: migrant čudom preživio

Image
Foto: ILUSTRACIJA / Anđelko Nežić

Za vrijeme vožnje od Beograda do Zagreba putnici autobusa čuli su neobičan zvuk koji je postajao sve jače. Nakon što je vozač zaustavio vozilo - prizor je bio zastrašujuć

27.12.2017.
16:11
ILUSTRACIJA / Anđelko Nežić
VOYO logo

Dok se pogibija djevojčice Madine, izbjeglice iz Afganistana, još istražuje, zamalo je došlo do nove migrantske tragedije. Dječak star 12 ili 13 godina u utorak 26. prosinca provukao se u podvozje autobusa hrvatskog prijevoznika Čazmatransa u Beogradu, javlja Slobodna Dalmacija.

Aubotus je vozio na relaciji Beograd - Zagreb, a dječak se, tvrde svjedoci, "smjestio" u podvozje te pet sati riskirao život kako bi došao do hrvatske metropole. Samo pukom srećom nije pao među kotače i poginuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borio se s niskim temperaturama, čađom, vodom s kolnika i prašinom, grčevito se držeći za aubotus. Putnici su između Kutine i Ivanić-Grada čuli jako lupanje ispod autobusa. Zvuk je postajao sve jači te su pozvali vozača da zaustavi autobus i provjeri što se događa. 

Čim je autobus stao dječak je sav prljav izašao između dijela za kotače. Teturao je, bio je u vidljivom šoku, ispričao je putnik Anđelko Nežić za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Anđelko Nežić
Image
Foto: Anđelko Nežić

Migrant koji je zamalo izgubio život. Izvor: Anđelko Nežić.

"Dječak je jako mršav, nema ga se što vidjeti. Ja i još par ljudi smo otišli na benzinsku i uzeli smo mu nešto za jesti i piti. Malecki se skoro od Beograda do Zagreba vozio u podvozju, ne znam kako je izdržao", kazao je svjedok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događaj su potvridli iz prijevozničke tvrtke Čazmatrans. "Dječak je ušao u Beogradu ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje kotače i tako se držao nevjerojatnih pet sati. Najprije je jedna gospođa čula lupanje, te je pitala vozača je li nam autobus u kvaru. Ali to je bio novi autobus. Potom se čulo i zapomaganje, pa je vozač zaustavio vozilo. Ali to nam nije prvi slučaj, slično nam se nedavno dogodilo na liniji između crnogorske Podgorice i Dubrovnika", kazao je Dražen Pavlović iz Uprave Čazmatransa za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo