SLUČAJ ZAVRŠIO NA SUDU / Djed iz Like prodao stado od 70 ovaca i nasjeo na obećanje: Platit ću ti ih kada dobijem poticaje!

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Istražiteljima je na ispitivanju potvrdio dug rekavši da će, ako ne proda janjce i ne dobije poticaje u konačnici vratiti čovjeku njegove ovce, jer da novaca nema

28.8.2020.
22:21
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Općinski sud u Gospiću presudio je nepravomoćno Đoki V. da tužitelju Milanu Nj. isplati iznos od 28.000 kuna za ovce koje je od njega kupio, a nikada mu ih nije platio, piše Kaportal. 

Morat će mu platiti iznos s kamatama od 1. studenog 2018. godine. Osim toga, morat će platiti troškove postupka od 4.460 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor sklopili u travnju 2018.

Ugovor o prodaji su sklopili još 17. travnja 2018. godine, a tuženi se njime obvezao isplatiti prodavatelja do 1. listopada iste godine, smatrajući da će do tada prodati nešto janjaca i ostvariti dobit od poticaja.

No, to se nije dogodilo, pa je prodavatelj u studenom uputio kupcu opomenu, ali ga je i kazneno prijavio za prijevaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo je zbog toga protiv prodavatelja podiglo optužnicu, ali ga ni to nije motiviralo da Milanu isplati njegove ovce i janjce. Istražiteljima je na ispitivanju potvrdio dug rekavši da će, ako ne proda janjce i ne dobije poticaje u konačnici vratiti čovjeku njegove ovce, jer da novaca nema.

Sud je zaključio kako će ih ipak na neki način morati skupiti i isplatiti Milana, piše Kaportal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo