otišli u nepoznato / Djed mališana očajan: u tijeku opsežna potraga za zagrebačkim poduzetnikom i njegovim sinovima

Image
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Što je točno nagnalo 39-godišnjaka da zajedno s djecom krene u nepoznato još uvijek nije otkriveno

28.2.2018.
10:18
Thinkstock / Ilustracija
VOYO logo

Zagrebački poduzetnik Nedim Novalić (39) zajedno sa svoje dvoje djece posljednji je put viđen 19. veljače u Sibeliusovoj ulici u naselju Prečko kada mu se gubi svaki trag. Od tada policija pokušava ući u trag ocu koji je djecu staru 13 i dva mjeseca odveo u nepoznato.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Novalić i djeca nisu legalno napustili zemlju, ali nikakvih drugih informacija nema. Njihova obitelj je očajna. "Nema tih riječi kojima bih opisao svoju tugu, očaj i nemoć. Vjerujem u pozitivan i što skoriji ishod. Ne možete niti zamisliti što prolazim, kako se osjećam i kakve mi sve misli lete glavom. Pa, nestao mi je sin s unučadi. Detalje vam, nažalost, ne mogu otkriti jer policijska istraga traje. Mogu samo reći da su na slučaju angažirane sve društvene institucije", rekao je Novalićev otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je točno nagnalo 39-godišnjaka da zajedno s djecom krene u nepoznato još uvijek nije otkriveno. Njegovi poznanici otkrivaju da je Nedim bio čudan posljednjih nekoliko godina, nepredvidiv i rijetko raspoložen za druženja, a navodno se od prošle godine nalazi na tjeralici zbog djela računalne prijevare, ali je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu. Nejasno ostaje i zašto je tome tako, posebno što mu je još u travnju prošle godine određen istražni zatvor odlukom Županijskog suda.

Sumnja se također da je jednoj gospođi "ispeglao" kreditnu karticu 2015. godine i tako je oštetio za oko 9.000 kuna. Zbog njezina hendikepa pomagao joj je kupovati potrepštine, no u listopadu te godine bez njezina je znanja uzeo karticu i u raznim trgovinama kupovao poklon-bonove uglavnom za prehrambene namirnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njezine prijave policija je ispitala Novalića te je on porekao djelo, no kada su ga policajci ponovno potražili u veljači 2017., taj put kako bi ga i službeno uhitili, nisu ga pronašli na prijavljenim adresama. Dva mjeseca poslije protiv njega je službeno otvorena istraga, a zbog svoje nedostupnosti u travnju je i završio na tjeralici, piše Jutarnji.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo