kaže ravnatelj / Djelatnik (31) koji je iz bolnice izvukao 2,2 milijuna kuna dobit će izvanredni otkaz

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ova se situacija neće odraziti na naše pacijente, nego na naš dug prema dobavljačima koji će biti veći nego je sada, kaže ravnatelj

2.9.2022.
12:12
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Djelatnik Opće bolnice Šibensko-kninske županije, koji je kazneno prijavljen da je iz te ustanove izvukao nešto više od 2,2 milijuna kuna, dobit će izvanredni otkaz, doznaje se u petak od ravnatelja bolnice Kristijana Stipaničeva.

Upravo je ravnatelj prije tri dana Policijskoj upravi šibensko-kninskoj podnio kaznenu prijavu protiv 31- godišnjeg djelatnika te bolnice koji je bio zaposlen u Financijsko-računovodstvenoj službi. U kaznenoj prijavi koja je podnesena zbog zlouporabe položaja i ovlasti, navodi se da je prijavljeni djelatnik nezakonitim radnjama oštetio državni proračun i proračun Opće bolnice ŠKŽ za nešto više od 2,2 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od glasnogovornika PU šibensko-kninske Šime Pavića se doznaje da je policija nakon zaprimanja kaznene prijave počela raditi na njoj, ali ništa više od toga nije mogao reći jer je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Ravnatelj Stipaničev je o cijelom događaju izvijestio Ministarstvo zdravstva, svoje osnivače Šibensko-kninsku županiju, te državnu reviziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kaznenu sam prijavu policiji podnio u ponedjeljak. Ova se situacija neće odraziti na naše pacijente, nego na naš dug prema dobavljačima koji će biti veći nego je sada. Mi smo poduzeli radno-pravne mjere i po Zakonu o radu pokrenuli postupak za izvanredni otkaz. Tu smo odluku donijeli na sjednici Upravnog vijeća. To je sve što vam mogu reći o tome", izjavio je za Hinu ravnatelj Stipaničev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo