RASISTIČKI INCIDENT / Dobili smo odgovor trgovačkog lanca u povodu napada na Romkinju: 'Došlo je do propusta...'

'Veoma nam je žao zbog neugodnosti koju su doživjele Đemka i njezina obitelj'

30.7.2019.
17:12
VOYO logo

Neugodan incident iz kojeg je jedna osoba izišla s ozljedom nosa, dogodio se u petak 26. srpnja navečer u Rijeci u jednoj od trgovina poznatoga trgovačkog lanca H&M.

Naime, Đemka Toskić zbog nasilne reakcije prodavačice završila je na liječničkom pregledu. Tvrdi kako je do incidenta došlo samo zato što je pripadnica romske nacionalne manjine. Odgovorni u trgovačkom lancu su joj se ispričali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Draga Đemka, dragi naši pratitelji i kupci, s obzirom na sve nove navode koji su izneseni nastavili smo istraživati ovaj slučaj. Nakon detaljnog istraživanja provedenog s naše strane zaključeno je da je došlo do propusta uslijed nedosljednosti u provođenju kompanijskih internih procedura od strane kompanije koja se bavi osiguranjem naših objekata kao i osoblja u našoj trgovini", naglasili su pa nastavili:

"Veoma nam je žao zbog neugodnosti koje su doživjele Đemka i njezina obitelj i trenutno preispitujemo sve interne rutine kako bismo bili sigurni da se ovakva situacija više nikada ne bi ponovila. H&M je oduvijek bio i bit će snažno orijentiran na poštovanje svakoga bez obzira tko je u pitanju i svatko je dobrodošao u sve naše trgovine. Hvala na razumijevanju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, cijeli incident Đemka je ispričala za Vijesti.hr.

"Bila sam u šoping centru s majkom, dvije sestre i s nama je bilo još dvoje djece. Obilazile smo trgovine i kupovale darove za djecu jer se jedna od sestara vraćala u Irsku pa smo odlučile ući i u H&M. Ondje je jedna gospođa, mislim da je zaštitarka, prišla mojoj mlađoj sestri i rekla da izađemo iz trgovine. Pitale smo je zašto, ali ona nije željela odgovoriti već je drskim tonom kazala kako će pozvati 'pojačanje'. Inzistirala sam da kaže zašto moramo napustiti dućan. Nismo ništa napravile, ništa ukrale, ništa poderale, djeca nisu radila nered...", ispričala nam je Đemka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim se sve odigralo, zvala je policiju te uključila kameru na mobitelu. I doznala nevjerojatan podatak.

"Tražila sam da dođe šefica smjene i stigla je pa smo dobile odgovor zašto nas tjeraju. Žena je rekla kako je 'Uprava H&M u Zagrebu dala naredbu da Romi u grupi, a posebno oni s djecom budu udaljeni iz trgovine'. Zaprepastila sam se."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo